YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevreci Bilim Adamından Başbakan Erdoğan’a Özel Dosya

Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 2’inci Kurultayı Kapanış Oturumu toplantısı dolayısıyla bilim adamlarıyla bir araya gelen...

Çevreci Bilim Adamından Başbakan Erdoğan’a Özel Dosya

Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 2’inci Kurultayı Kapanış Oturumu toplantısı dolayısıyla bilim adamlarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türk bilim adamı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Aras nehri kuş cennetiyle ilgili yaptığı çalışmanın dosyasını verdi. Başbakan Erdoğan, Şekercioğlu’na dosya ile ilgileneceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 2’inci Kurultayı Kapanış Oturumu toplantısın ardından aile fotoğrafı için yurtdışında yaşayan bilim adamlarıyla biraya geldi. Aile fotoğrafı esnasında UTAH Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Başbakan Erdoağan’ın yanına yaklaştı. Başbakan Erdoğan, Şekercioğlu’nu dinlemeye başladı. Şekercioğlu daha sonra Başbakan’a bir dosya verdi. Başbakan Erdoğan da Şekercioğlu’na konuyla ilgileneceğini söyledi.

Başbakan salondan ayrıldıktan sonra da Şekercioğlu, Başbakan Erdoğan’a verdiği dosyanın içeriğini İHA muhabirine anlattı. Şekercioğlu, yaptığı araştırmada Aras Nehri kuş cennetinin bölgede yapılacak Tuzluca barajından dolayı tehlike altında olduğunu belirterek, “Yaklaşık 8 yıldır keşfettiğimiz Aras Nehri, kuş cennetinde Türkiye’nin en yoğun kuş araştırma çalışmalarından birini gerçekleştiriyorum. Fakat maalesef bu alan şimdi yok olma tehdidi altında. 2013’te Orman Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan sulak alan bilim ödülünü aldım. Bakanlık çalışmalarımız destekliyor fakat Tuzluca barajı yapılırsa aynı bakanlık bilimsel çalışmalarımı yaptığım alanı yok edecek” dedi.

Başbakan Erdoğan’dan konuyla ilgilenmesini rica ettiğini ifade eden Şekercioğlu, “Sayın Başbakanımızdan benim onların istediği gibi Türkiye’de yaptığım bilimsel araştırmaları yaptığım alanın korunmasını onlardan rica ettim. Kendisi beni çalışmalarımdan dolayı tebrik etti, ilgileneceğini söyledi. Kendilerinden Kars Iğdır Aras Nehri kuş cennetinin korunmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Çevreci Bilim Adamından Başbakan Erdoğan’a Özel Dosya

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler