YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğumu kameraya çeken baba şoke oldu

Resim öğretmeni Saniye Süslü’nün ikiz bebeklerinden biri doğum sırasında hayatını kaybetti.

Doğumu kameraya çeken baba şoke oldu

Resim öğretmeni Saniye Süslü’nün ikiz bebeklerinden biri doğum sırasında hayatını kaybetti. Doğumu kameraya kaydeden baba, monitörde bebeğinin kalbinin durduğunu görünce bayıldı. Aile normal doğumda ısrar ettiğini iddia ettikleri doktordan şikâyetçi.

İstanbul Kadıköy’deki özel bir hastanede tiyatrocu ve öğretmen çiftin ikizlerinden biri doğum sırasında hayatını kaybetti. Geçen yıl evlenen tiyatrocu Yusuf Süslü ile resimöğretmeni eşi Saniye Süslü’ye doktorları, ikiz bebekmüjdesi verdi. İkizlerden kız olana Melek Cennet adını veren çift, erkek bebek için doğumu bekledi. Yapılan kontrollerde bebekler hep sağlıklı rapor edildi. Baba Yusuf Süslü, normal doğum, gerekirse de sezaryenle doğumyapılması konusunda evraklara imza attı.

‘NORMAL DOĞUMDA DİRENDİ’

Doktor normal doğumyapılmasına karar verdi. Heyecanlı baba, doğum için kamerasını hazırladı. Doğumhanede 20 dakikalık bir bekleyiş oldu. Bu sırada genç kadın ve eşinin sancı gelmediği için sezaryen yapılmasını istediği ancak Dr. Naim Ünsal’ın normal doğumyaptırmaya başladığı öne sürüldü. Baba Yusuf Süslü, ikizlerinin doğumunu kameraya kaydederken,monitörde bir bebeğin kalp atışının durduğunu görünce elindeki kamerayı yere düşürdü ve bayıldı. Diğer bebek ise sağlıklı bir şekilde doğdu.

ACI HABER ‘PAT’ DİYE SÖYLENDİ

Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Kesin ölün nedeninin belirlenmesi için bebek Adli Tıp’a gönderildi. Yaşadıklarını anlatmak için görüşmeye çalıştıkları yöneticilerin kendisini azarladıklarını öne süren baba Yusuf Süslü, “Eşim narkozun etkisinden çıkınca bebekleri sordu. O anda ne yapacağımızı şaşırdık. Hastanede bir psikolog ya da yetkilinin gelip uygun bir dille bebeklerden birinin öldüğünü söylemesi gerekirdi. Maalesef eşime ‘pat diye’ söylemek zorunda kaldık” dedi.

‘KALBİNİN DURDUĞUNU GÖRDÜM’

Habertürk'te yer alan habere göre; Baba Yusuf Süslü savcılık ifadesinde o acı anı şöyle anlattı: “Doktor bebeği çekmek üzere vakumla asıldı. O esnada bebeğimin kalp atışlarını gösteren monitörde değerler normal görünüyordu. Vakum bir anda doktorun elinden kaydı ve vakumun kovasını boşalttı. Tekrar takmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Bunun üzerine göbek kordonu dışarıya çıktı ve doktor elini doğum kanalına soktu: Bebeği bacağından tutarak dışarıya çekti. Kendisi bu işi yaptığı sırada bebeğin yaşam değerlerini gösteren monitörlerde kalp atışının durduğunu gördüm. O esnada bayılmışım.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler