YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelliler UYUMUYORUZ eylemi için Taksim’de

Engelliler UYUMUYORUZ eylemi için Taksim’de bir araya geldi.

Engelliler UYUMUYORUZ eylemi için Taksim’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM’de) 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu gereği belediye ve diğer yerel yönetimlerin sorumlu oldukları mevcut resmi yapılar, sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile umuma açık hizmet alanlarının özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmemesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları eylem kararı aldı. Sürenin dolmasına az bir zaman kala ek zaman talep edilmesine tepki gösteren, STK’lar imza kampanyası başlattı, İstanbul Taksim’de “UMUYORUZ” adı altında bir etkinlik düzenleme kararı aldı.

ŞAFAK PAVEY'İN AÇIKLAMASI

TBMM’de, 7 Temmuz 2005 tarihinde çıkarılan 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu gereği belediyeler ve diğer yerel yönetimler; sorumlu oldukları mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile umuma açık hizmet veren her türlü yapıların Temmuz 2012 itibariyle özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmesi ön görüldü. Ancak geçen 7 yıllık sürede yönetimler, bu alanların kanuna uygun şekilde düzenlenmesini gerçekleştiremedi.

Sürenin dolmasına kısa bir süre kala üç yıl ek süre talebi ile torba yasaya bir madde konulması için girişimler başladı.

Bu duruma tepki gösteren başta engelli dernekleri olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu, bir imza kampanyası başlattı. Vatandaşların http://imza.la/bu-yasayi-engelleyebiliriz adlı adresten engellilere destek olabilecekleri belirtildi.

7 Temmuz Platformu tarafından da bugün İstanbul Taksim’deki Gezi Park’ta “UMUYORUZ” adı altında etkinlik tertiplendi. Tüm sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve temsilcileri, engelli hakları konusunda çalışan aktivistler, engelli bireyler ve yakınları, basın mensupları, sanatçılar, yazar ve çizerler, kanaat önderlerinin davet edildiği etkinliğin 48 saat boyunca süreceği belirtildi. ( Haber: Oya Tekin )

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler