YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhlas Koleji Korsan’a 'hayır' Dedi

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Liselerarası Kısa...

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması’nda İhlas Koleji öğrencisi Ecem Zehra Erdem’in yönetmenliğini üstlendiği “2 Buçuk Lira” isimli filmi ödül aldı. Erdem, filminde korsan film satışının sinema sektörüne nasıl zarar verdiğini anlattı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Erdem ödülünü ünlü oyuncu Demir Karahan’ın elinden aldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törenin sunuculuğunu Yasemin Allen üstlenirken geniş bir izleyici topluluğu da töreni takip etti.

"KORSANLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ"

Türkiye’de ilk defa "Korsanlıkla Mücadele ve Telif Hakları" teması altında bir yarışma yapıldığını söyleyen Ecem Zehra Erdem, korsanla mücadele etmenin zorunluluğunu dile getirdi. Erdem yönetmenliğini yaptığı “2 buçuk lira” filminde korsan film satışının sinema sektörüne nasıl zarar verdiğini anlatmaya çalıştığını söyledi. Filmini 2.5 dakikalık bir süreye sığdıran Erdem, bunu da filmin adıyla bütünleştirmek amacıyla yaptığını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN BU İLLETTEN KURTULMASI GEREKİYOR”

Önemli bir sosyal sorumluluk projesinden ödül alınmasını takdirle karşıladığını belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç öğrencisini bu başarısından dolayı kutladı. Türkiye’de sanatın ve sanatçının gelişimi için korsan çirkinliğinin yok edilmesini gerektiğine değinen Koç, “Hangi sanat dalında olursa olsun sanatçıların emek vererek ürettikleri yapıtlarının korsan adı altında çoğaltılarak satılmasını engellemek gerekiyor” dedi.

Gazeteci Aslı Öymen, oyuncu Buğra Gülsoy, oyuncu Hande Ataizi, yapımcı Elif Dağdeviren, fotoğraf sanatçısı Levent Özçelik, oyuncu İbrahim Kendirci gibi isimlerin jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada finale kalan 12 film değerlendirildi.

Ödül töreninde yapılan konuşmalarda korsana karşı gençlerin ortaya koyacağı tepkinin önemine değinildi. Yarışma sayesinden gerekli reaksiyonun alındığı belirtilirken yarışmanın bir diğer amacının da gençlerin üretkenliklerinin tetiklenmesi olduğu ifade edildi. Törende Egemen Bağış da bir konuşma yaparken, Enbe Orkestrası ve Hadise’de seslendirdikleri şarkılarla salonda bulunanlara keyifli anlar yaşattılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler