YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İmkb’nin Açılış Gongunu Kadınlar Çaldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) açılış gongunu bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle...

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) açılış gongunu bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar çaldı.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun Bağımsız Kadın Direktörler (BKD)veri tabanında yer alan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İMKB’nin açılış gongunu çaldı. Gong çalma törenine Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü ve Bağımsız Kadın Direktörler Projesi Direktörü Melsa Ararat ile projede yer alan isimler katıldı. Törende konuşan Melsa Ararat, “2013 yılı başında İMKB şirketlerinin yarısında kadın üye bulunmamaktaydı. Hedefimiz 2015 genel kurulları bittiğinde halka açık tüm şirketlerin yönetim kurullarında en az bir bağımsız kadın üye bulunması ve bugün yüzde 11 dolaylarında olan kadın direktör oranlarının yüzde 20’ye çıkması” dedi.

Ararat, kadınların evi, işi ve devleti erkeklerle birlikte yönetmeye talip olduklarını belirterek, “Katılımcı ve eşitlikçi bir kalkınma ancak bu yolla mümkün. Ancak kadınların yer almadığı karar mekanizmaları kapsayıcı ve kadınları gözeten kararlar almıyorlar. Nitekim bu projenin ev sahibi Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin başında da bir kadın dekan var. Bağımsız kadın direktörler projesi İstanbul’un bölgesel, finansal merkez olma hedefine kurumsal yönetimi iyileştirmesini sağlayarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığı’nın Türkiye’nin cinsiyetler arası uçurum endeksindeki yerine yüzde 10 iyileştirme hedefine ise kadınların karar mekanizmalarında yer alma oranının yükseltilmesini sağlayarak katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler