YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da çinekop katliamı

Poyrazköy'de bir grup Greenpeace üyesi, deniz kıyısındaki kayalıklara boşaltılmış, avlanması yasak olan onlarca kasa çinekop buldu.

İstanbul'da çinekop katliamı

Poyrazköy'de bir grup Greenpeace üyesi, deniz kıyısındaki kayalıklara boşaltılmış, avlanması yasak olan onlarca kasa çinekop buldu.

Lüferin 20cm'den daha küçük avlanması yasak olmasına rağmen, lüferin yavrusu olan çinekop avlanmaya devam ediyor. Greenpeace ekibi Poyrazköy'de deniz üstündeki kayalıklara boşaltılmış kasalarca çinekop buldu. Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası Sorumlusu Cansın L. Ilgaz, kendilerine sürekli olarak yavru balık satışına dair ihbarlar geldiğini söyledi.

Gelen ihbarları 174’e yönlendirdiklerini söyleyen Ilgaz, "Son olarak yaklaşık 100 kasa çinekopun denetim ve cezadan kaçmak için denize dökülmesi bunlara eklendi. İhbarı değerlendirerek fotoğraflarla belgeledik ve yetkililere ulaştırdık" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimleri artırması gereğine dikkat çeken Ilgaz, şunları söyledi:

"Aksi halde 20cm uygulaması yalnızca lafta kalacak ve lüfer balığının stoklarında hiçbir düzelme olmayacak. Çinekopun yasadışı avlanması üstelik de dökülmesi hem yasalara hem de doğaya karşı işlenmiş bir suçtur. Bugün karaya döken, yarın da denize döker. Bakanlığın denetimlerin yanında balıkçılık malzemelerinin doğru kullanımı ve yenilenmesi konusunda eğitim ve teşvikler vermesi de zorunludur"

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler