YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbullulara yeni metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı kitap fuarında İstanbullulara yeni metro hattı müjdesi vardı.

İstanbullulara yeni metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı kitap fuarında İstanbullulara yeni metro hattı müjdesi vardı.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 32. Beyazıt Kitap ve Kültür Fuarı’na katıldı. Topbaş burada 18 Eylül’de ihalesi olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu hakkında bilgi verdi. İstanbullulara metronun konforunu, keyfini ve modernliğini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, “İstanbul için her gün müjdemiz var. Büyükşehir belediyesi olarak çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yerel yönetim olarak bu ölçekte bu boyutta metro yaptığı yoktur. Bir tek İstanbul belediyesi olarak biz yapmaktayız. Yoğunluğu olan bölgelerimizde metro çalışmaları başladı. Hedefimiz inşallah 2016 yılında vardığımız zaman 7 milyon kapasiteli günlük metro hattına erişmiş olmak. 2019 da 11 milyonluk metroya günlük olarak erişebilmek. Bunu başarmak için hummalı bir proje çalışmamız var” dedi.

“KAĞITHANE-ALİBEYKÖY METRO HATTI ÖNEMLİ BİR HAT”

“Etüt aşamasında olanlar var ihale aşamasına gelenler var” diyen Topbaş, “İşte bunlardan bir tanesi ihale gününe aldığımız 18 Eylül olarak bahsedeceğimiz. Mecidiyeköy’den gidecek olan Mahmutbey ve Bağcılara erişecek olan Çağlayan Adliyesini alacak diğer taraftan Kağıthane Alibeyköy metro hattı önemli bir hat daha sonra bir ucu diğer tarafa uzanacak. Ve belki de Halkalı istikametinde de bahsedebiliriz. Üzerinde çalışılıyor şu anda Bahçeşehir’e kadar düşünülen bir hat var. Bir ucu da zaten Olimpiyat Stadı ve Başakşehir’e erişmekte Kayabaşı’na ve diğer havaalanına kadar erişecek bir sistem diğer taraftan da Mecidiyeköy’den Kabataş’a geleceğimiz ikinci ihalemiz var. Onunda üzerindeyiz şu anda onu da ihale aşamasına getirmekteyiz. Ve böylece 17 buçuk kilometrelik bir hat bölgenin önemli yoğunluğunu alacak. Ve özellikle Bağcılar üzerinden gelecek olan insanlarımızın bir noktada denize erişimi diğer taraftan da Marmaray ile kesiştiği noktalarda da geçme imkanı olacak” diye konuştu.

Topbaş, “Biz İstanbulluları çok daha rahat ettirebilecek Metro konforunu keyfini ve modernini yaşatmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Kadir Topbaş gezdiği kitap ve kültür fuarında kitaplar alarak vatandaşlarla sohbet etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler