YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mazlum Der, Kur'an öğrenimi için yaş sınırının kaldırılmasını istedi

Yaz Kur'an kurslarındaki yaş sınırının kaldırılması ve özel Kur'an kurslarının açılabilmesi için Beyazıt Meydanı’nda açıklama...

Mazlum Der, Kur'an öğrenimi için yaş sınırının kaldırılmasını istedi

Yaz Kur'an kurslarındaki yaş sınırının kaldırılması ve özel Kur'an kurslarının açılabilmesi için Beyazıt Meydanı’nda açıklama yapan Mazlum Der, hükümete çağrıda bulundu. Kur'an kursları üzerinde 28 Şubat sürecinin izlerinin sürdüğünü belirten konuşmacılar, yürürlükteki mevzuatın gözden geçirilmesini istedi.
Mazlum Der İstanbul Şubesi tarafından Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen gösteride temsili olarak hazırlanan bir sınıfta Kur'an öğrenen çocuklar yer aldı. Dev bir rahlenin de yer aldığı gösteride, 'Halkı Müslüman ülkede Kur'an yasaklanamaz', 'Herkese Kur’an her yerde Kur’an' sloganları atıldı. Gösteride bir çok katılımcı, 'Kur’an eğitiminde 28 Şubat’ın gölgesi devam ediyor', 'İlk dersimiz Kur’an', 'Yıl 2009 Kur’an eğitimine özgürlük vereceğiz, yıl 2011 değişen hiç bir şey yok' yazılı pankartlar taşıdı.
Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yaptığı konuşmada Kur’an eğitimi için getirilen yaş sınırının haksızlığına değinerek bu yasağın kaldırılmasını istedi. Ağırakça, “İktidarı uyarıyoruz ve diyoruz ki; bu yanlışlığa son verin. Bu yanlışlığı kaldırmanızın da önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bir çok engeli aştınız ve en yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet bir araya gelmek suretiyle bu yasağı sona erdirmelerini talep ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Mazlum Der Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise halkın kendisine yapılan kötülükleri unutmadığını ve yeri geldiğinde ortaya koyduğunu söyledi. Sarıyaşar, “Halk kendisini ortaya koydu. 1950’lerde koydu. Bu minarelerden tanrı uludur diye bağıranları unutmadık. Bizi zorla bağırttıranları unutmadık. Bunlar hafızalarımızda.” dedi.
Protesto gösterisinde meydanda kurulan temsili sınıfta çocuklara Kur’an dersi verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler