YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyer Araştırmaları Merkezi’nden ’81 İl 82 Sahabe’ projesi

Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan ’81 İl 82 Sahabe’ projesi, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde...

Siyer Araştırmaları Merkezi’nden ’81 İl 82 Sahabe’ projesi

Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan ’81 İl 82 Sahabe’ projesi, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer ile başladı. Projenin amacı, Türkiye’nin neresinde olursa olsun sahabe kabirlerini bulmak, onları doğru tanımak ve dini hayata olan rehberliğini yeniden gözden geçirmek olarak belirlendi.
Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Prof. Dr. Hayrettin Kahraman ve Dr. Reşit Haylamaz ile beraber çok sayıda ilim adamı katıldı. Seminerde konuşan Hayrettin Kahraman, “Sizin burada bulunuşunuz, Allah Resulü (sas) ve ashabını anmaya iştirakiniz, inşallah kötülüklerin azalmasına vesile teşkil edecektir. Bu Siyer Araştırmaları Merkezi’ni kuran insanlar ne güzel insanlar. Siz ne kadar güzel insanlarsınız. Ona yardım eden ve destekleyenler ne güzel insanlar. Niye güzelsiniz? Çünkü bu faaliyetin mevzuu en güzel Müslümanlık. Bu faaliyetin odak noktası, merkezi, tekrar söylüyorum en güzel Müslüman. İşte bu Müslüman, Allah Resulü (sas) Kur’an-ı Kerim’in açık ifadesiyle sadece İslam’ı öğretmemiş, İslam’ın muhatabı olan insanları teskiye etmiş.” diye konuştu.
Seminerin bir diğer konuşmacısı Dr. Reşit Haylamaz ise problemlerin art arda geldiği bir zamanın yaşandığına dikkat çekti. Haylamaz, “Problemlerimizden arınmaya matuf çok farklı alanlarda arayışlarımız söz konusu oluyor. Aslında doğru ilaca ulaşamasak hastalığımızdan arınmamız mümkün olmuyor. Her hastalığımızın ilacı olacak mutlaka bir sahabe var. Efendimiz'in (sas) beyanından hareketle bakacak olursak, başka kapılarda aramaya gerek yok. Bize o kapıları yeniden hatırlatan böyle bir programa vesile olanlara, yürekten emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler