YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süt Üretimi İçin Ab’den Egeli&co'ya 1.6 Milyon Tl Hibe

Avrupa Birliği destekli program kapsamında, Egeli&Co. Tarım Girişim Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin süt üretimi için kurulacak...

Avrupa Birliği destekli program kapsamında, Egeli&Co. Tarım Girişim Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin süt üretimi için kurulacak yatırımında kullanmak üzere 1.6 milyon TL’lik hibe almaya hak kazandı.

Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören ve Türkiye’nin ilk ve tek tarıma odaklı girişim sermayesi şirketi olan Egeli &Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 100 oranında iştiraki olan Batı Tarımsal Yatırımlar A.Ş. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında, Denizli’de IPARD standartlarında gerçekleştirmeyi planladığı süt üreten koyun çiftliği yatırımında kullanılmak üzere 1.6 milyon TL’lik hibeye hak kazandı.

Denizli’de ekilebilir arazilerin toplulaştırılması ve küçükbaş hayvancılık alanında faaliyet gösteren, yüzde 100 hissesi EGC Tarım Girişim’e ait BatıTarım’ın Baklan-Şenyayla bölgesinde 4,8 milyon TL tutarında gerçekleştirmeyi planladığı ‘500 Baş Süt Üreten Koyun Çiftliği’ yatırımında kullanılmak üzere alınan hibe; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından ilan edilip yönetilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen IPARD Programı kapsamında bulunuyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler