YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tartışmalı isimler de Meclis'te

AK Parti’nin oyların yarısını alarak galip çıktığı genel seçimlerde Meclis’e girecek olan tartışmalı isimler belli oldu.

Tartışmalı isimler de Meclis'te

AK Parti’nin oyların yarısını alarak galip çıktığı genel seçimlerde kesinleşmemiş sonuçlar itibariyle Meclis’e girecek olan tartışmalı isimler belli oldu. Kamuoyunda tartışma konusu olan Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından Mustafa Balbay, Mehmet Haberal CHP’den, Engin Alan ile aynı davadan tutuksuz yargılanan Sinan Aygün ile İlhan Cihaner Meclis’e girmeyi garantiledi.

CHP’nin İzmir 2’nci sıra milletvekili adayı olan Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Mustafa Balbay ile Zonguldak 1’inci sıra milletvekili adayı Mehmet Haberal Meclis’e girmeye hak kazandı.

Aynı davadan tutuksuz yargılanan CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner ile Ankara Ticaret Odası’ndan istifa edip CHP’den milletvekili adayı olan Sinan Aygün de kesinleşmemiş sonuçlara göre milletvekili seçilmeyi garantiledi.

İstanbul’un CHP adayları Diyarbakır Barosu eski başkanlarından Sezgin Tanrıkulu ile DİSK başkanlığından istifa eden Süleyman Çelebi’de Meclise’e girmeyi garantileyen isimler arasında yer aldı.

AK PARTİ’YE MUHALEFETLERİYLE ÇOK TARTIŞILMIŞLARDI Yargıçlar ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı döneminde AK Parti’ye aşırı muhalefet olduğu gerekçesiyle eleştirilen görevinden istifa edip CHP’den aday olunca tüm şimşekleri üzerine çeken Emine Ülker Tarhan da milletvekili olmaya hak kazandı.

Yine çok tartışılan isimler arasında yer alan CHP adaylarından Basın Konseyi eski Başkanı Oktay Ekşi ve türkücü sabahat Akkiraz da bu sonuçlara göre milletvekili olabiliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcılardından Süheyl Batum bu sonuçlara göre milletvekili olmayı garantilerken, son günlerin popüler ismi Sosyolog Binnaz Toprak ise Meclis dışında kaldı.
MHP’NİN TARTIŞMALI İSİMLERİ MHP’nin tartışmalı milletvekil Ergenekon Davası tutuklu sanığı Engin Alan da Meclis’e girmeyi garantileyenler arasına girmeyi başardı.

Genel Başkanlık yarışında Devlet Bahçeli’ye rakip olan daha sonra da partiden uzaklaştırılan Prof Dr. Ümit Özdağ da şansızlar arasında yerini aldı.

ÖZKAN VE DOĞAN GİREMEDİ İstanbul’dan bağımsız aday olan Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Çetin Doğan ile gazeteci Tuncay Özkan seçimi kaybetti.

TÜRKEŞ’İN OĞLU DA MECLİS’TE MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in oğlu olan Ahmet Kutalmış Türkeş de AK Parti’den Meclis’e girmeyi garantileyen isimler arasında.

Bir dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, ancak yaptığı çalışmalara karşın ikinci dönem kaybeden Menderes Türel de milletvekili olmayı garantiledi.

ESKİ FUTBOLCULAR Galatasaraylı eski milli futbolculardan Hakan Şükür Ak Parti’den meclise girerken, MHP’den aday olan Saffet Sancaklı ise milletvekili olma şansını kaybediyor.

AK PARTİ’DEN KOPANLAR DA KAZANAMADI AK Parti’den ayrılıp Türkiye Partisi’ni kuran, bu dönem Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdullatif Şener ile yine AK Parti’den ayrılıp Şanlıurfa’dan bağımsız aday olan Zülfükar İzol, kesin olmayan sonuçlara göre açılan sandık itibariyle meclise giremedi.

Bucak aşireti lideri Sedat Bucak’ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak da Meclis’e giremedi.

Tunceli’den bağımsız aday olarak seçimlere giren sanatçı Ferhat Tunç da kaybedenler arasında oldu. CHPnin Muğla adayı olan Tolga Çandar da kesinleşmemiş sonuçlara göre meclise girmeyi garantiledi.

BDP’DE SAKIK ŞOKU BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Muş milletvekili adayı Sırır Sakık da meclisin dışında kaldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler