YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm yurtta Gezi protestosu

İzmir’de, Taksim Gezi Parkı’nın yıkımına ve polisin müdahalelerine tepki gösterenlerin başlattığı eylemler ikinci gününde...

Tüm yurtta Gezi protestosu

İzmir’de, Taksim Gezi Parkı’nın yıkımına ve polisin müdahalelerine tepki gösterenlerin başlattığı eylemler ikinci gününde Gündoğdu Meydanı’nda sürüyor. Bugün, saat 15.00 sıralarında, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile kentin kulüplerinin taraftarları, ’Hükümet istifa’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her yer Taksim her yer direniş’, ’Kimyasal Tayyip’ sloganları attı, pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Onuncu Yıl Marşı başta olmak üzere çeşitli marşları okuyan kalabalık, her geçen saat artarken, kentteki eylemin adresi olan Gündoğdu Meydanı’na, dört bir yandan akın edildi.

İSKENDERUN’DA ARBEDE ÇIKTI

Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Anıt Alanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi Gezi Parkı’ndaki gelişmeleri protesto etti. Ardından bir grup, Ak Parti İlçe binasına doğru yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine arbede çıktı. Çevik Kuvvet polisinin barikatını aşmak isteyen grup polise taş attı. Polisin müdahale ettiği grup arası sokaklara kaçarken, zaman zaman arbede yaşandı.

SAMSUN SİNOP YOLU TRAFİĞE KAPANDI

SAMSUN’da Gezi Parkı’na destek için yürüyüş yapan yaklaşık 500 kişilik gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. çıkan olaylar nedeniyle Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı. Göstericiler çöp konteynrları ile yolu kapatıp ateş yakıp, polise taş attı.

ANTALYA’DA 2 GRUP BİRBİRİNE GİRDİ

Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden eylemde kalabalık 15 bin kişiye ulaştı. CHP’den İşçi Partisi’ne, MHP’den BDP’ye ve Türkiye Komünist Partisi’ne siyasi yelpazenin farklı uçlarındaki siyasi partiler, taraftar grupları, çevreciler, marjinal gruplar, Cumhuriyet Meydanı’nda polisin Taksim Gezi Parkı’ndan çekilmesini kutladı. Alanda bir tek resmi polisin bulunmadığı eylem sırasında kalabalık iki grup arasında olaylar çıktı. Eylemciler, kendilerine kornayla destek vermeyen otomobilleri salladı, geçişlerine engel olmaya çalıştı. İki halk otobüsünün, aracı eylemcilerin üzerine sürdüğü gerekçesiyle ön camı kırıldı, üzeri ön camı sprey boya ile karalandı.

ÇORUM’DA 5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

ÇORUM’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme destek amacıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi, protestoda bulunarak, Gazi Caddesinden Yunus Emre Parkına kadar yürüdü.

KONYA’DA AYRANLI PROTESTO

Konya’da Gezi parkına AVM yapılmasını protesto aralarında BDP’lilerin de bulunduğu grupla ülkücü grup arasında arbede çıktı. Polis, iki gruba da gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edip dağıtmaya çalışıyor.

ŞANLIURFA’DA GENÇLERDEN PROTESTO

ŞANLIURFA’da toplanan 500 kişilik grup yürüyüş yaparak, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etti. Sosyal paylaşım sitlerinde örgütlenen yaklaşık 500 genç, öğleden sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki 11 Nisan Stadyum alanında bir araya geldi.

DİYARBAKIR’DA PROTESTOYA DESTEK

DİYARBAKIR'da, İstanbul Taksim'de süren Gezi Parkı eylemine destek vermek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ardından toplanıp, dağılmayan grubu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcı Murat Gök, polis aracından yaptığı anonslarda dağılmalarını istedi. Gök, "Ben hepinizi aklı selimliğe davet ediyorum. Zaten sizler sağduyulu insanlarsınız. Diyarbakırımızın barışa, huzura, her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Gelin Türkiye'nin diğer şehirlerine örnek olalım. Bu günü barışla bitirelim, eyleminiz amacına ulaşmıştır. Diyarbakır'ın her şeyden çok barış ve huzura ihtiyacı var" deyince, grup dağıldı.

AVANOS’TAN EYLEME DESTEK

NEVŞEHİR'in Avanos İlçesi'nde İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'na destek eylemi yapıldı. Avanos Cummhuriyet Meynanı'ndaki eyleme katılanlar, 'Ayağa kalk', 'AKP faşizmine dur de', 'İstanbul'a bin selam' yazıılı pankartlar taşıdılar. Yaklaşık 500 kişilik grup daha sonra dağıldı.

BOLU’DA 10 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

BOLU’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki göstericilere destek amacıyla toplanan yaklaşık 10 bin kişi, protestoda bulunarak, Ak Parti İl Başkanlığı’nın önüne siyah çelenk bıraktı.

ZONGULDAK’TA EYLEME SÜRÜCÜLER KATILDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Taksim Gezi Parkı’nda gösterilere destek yürüyüşü yapıldı. İlçe merkezinde toplanan kalabalık, belediye önündeki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle yürüyen kalabalığa caddedeki vatandaşlar ve sürücüler de alkışlarla destek verdi.

KARABÜK VE DÜZCE’DE TAKSİME DESTEK

KARABÜK ve Düzce’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’na ilişkin gelişmeler protesto edildi. Karabük’te, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ve üniversite öğrencileri olmak üzere yaklaşık 1000 kişi Kemal Güneş Caddesi’nde bulunan AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

KAYSERİ’DEN TAKSİM’E DESTEK

Kayseri Cumhuriyet alanında toplanan yaklaşık 5 bin kişi, eylemlerini slogan atarak sürdürdü. Eyleme destek veren CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Suriye lideri Esad’ın yaptığı ile Başbakan Erdoğan’ın yaptığının arasında ne fark var? Her ikisi de kendi halkına zulüm ediyor. Kanun tanımayan Başbakana zorba denir. Faşizan baskılara meydanlarda taraflı tarfsız herkes cevap veriyor. Yaptıkları kimsenin yanına kalmayacak" dedi.

MERSİN’DEN GEZİ PARKINA DESTEK

MERSİN’de bir grup, İstanbul Taksim’deki gezi parkında meydana gelenlere tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, ’Her yer Taksim her yer direniş’, ’Diren Gezi Parkı’ pankartı ile İstiklal Caddesi’nde bulunan Özgür Çocuk Parkı’na kadar yürüdü. ’Bir ağaç öldü, bir halk uyandı’, ’Recop Tazyik Gazdoğan’, ’Halka kalkan faşist eller kırılır’ ve ’Gezi parkına sahip çık’ sloganları atıldı. Eylemci beraberinde getirdiği müzik aletleri ile marşlar ve şarkılar söylerken yoldan geçenler de alkışları ile destek verdi.

BURSA’DA AKP İL BİNASI TAŞLANDI

Bursa’da, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı protestosuna destek vermek için bugün düzenlenen yürüyüş Kültürpark’ta başladı, Heykel’e yürüyüş ile devam etti. Heykel’de toplanan kalabalık yaklaşık 30 bin kişiye ulaştı.

KOCAELİ’DE 10 BİN KİŞİLİK EKİP YÜRÜDÜ

İZMİT’te dün akşam saat 19.00’da toplanan ve sabaha karşı da Ak parti İl binasına yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaşan yaklaşık 10 bin kişilik grup, akşam saatlerinde yeniden parti binasına yürümeye başladı.

MİLAS’TA SAĞDUYULU PROTESTO

MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde, Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkım ve polisin uyguladığı şiddet protesto edildi. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı protestoya polisin sağduyusu damgasını vurdu.

SİVAS’TA GEZİ PARKI GERGİNLİĞİ

İSTANBUL Taksim’deki göstericilere destek vermek üzere Sivas’ta bir araya gelen grubun izinsiz yürüyüş yapması üzerine gerginlik çıktı. Caddeyi trafiğe kapatan 5 bin kişilik grup valilik önünde toplandı. Polis barikat kurup gruba dağılması uyarısında bulundu. Göstericiler kent meydanında eylemini sürdürüyor.

TOKAT’TA BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

TOKAT’ta İstanbul Taksim’de süren Gezi Parkı eylemine destek vermek için yaklaşık bin kişi yürüdü. Niksar Yolu Kavşağında toplanan çoğu öğrenci yaklaşık bin kişilik grup, ’Bir ağaç ölür, bir halk uyanır’ pankartı taşıyarak yürüyüşe başladı. Sık sık ’Hükümet istifa’, ’Faşizme karşı omuz omuza’, ’Her yer Taksim her yer direniş’ sloganı atan gruba bazı araç sürücüleri korna çalarak destek oldu.

ELAZIĞ’DA GEZİ PARKI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALE ETTİ

ELAZIĞ’da, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için yapılan yürüyüşte olay çıktı. Taş atan göstericilere tazyikli su ile müdahale eden polis 6 kişiyi gözaltına aldı.

ADANA’DA PLASTİK MERMİ ATILDI

Atatürk Caddesi ile Gazipaşa Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta bulunan Kasım Gülek Köprüsü yakınlarında polise direnen gruba, biber gazı, tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombası atıldı. Müdahale sırasında çok sayıda vatandaş ve gazeteci biber gazından etkilendi.

BALIKESİR'DE COP VE BİBER GAZI

BALIKESİR’de siyasi partiler, sendikalar ve gençlik örgütlenmelerinin İstanbul’daki Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto için gerçekleştirdiği eylem olaylı bitti. Polis, Ak Parti İl Başkanlığı’na yürümek isteyen bir grubu dağıtmak için biber gazı ve cop kullandı.

AYDIN’DA GEZİ PARKI´NDAKİ OLAYLARA TEPKİLER SÜRÜYOR

Aydın’da Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protestolar ve eylemcilere destekler devam ediyor. Eylemin ikinci gününde Sevgi Yolu’nda toplanıp, Adnan Menderes Bulvarı’nda yürüyüş yapan yaklaşık 5 bin kişi sloganlar atarak hükümeti istifaya çağırdı.

GEZİ PARKI İÇİN MANİSA´DA 10 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

TAKSİM Gezi Parkı’ndaki olaylar Manisa’da da yürüyüşlerle protesto edildi. İlk eylem, Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Manolya Meydanı’nda yapıldı. Eyleme 2 bin kişi katıldı. Aynı meydanda 2 saat sonra bu defa CHP, TKP, ÖDP ve çeşitli sivil toplum örgütleri toplandı.

AFYONKARAHİSAR’DA GEZİ PARKI MÜDAHALESİ

Afyonkarahisar’da, Gezi Parkı’nın korunması için yapılan eyleme destek verdikleri için gözaltına alınan 36 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren eylemciler, savcılıkça serbest bırakıldı.

FETHİYE’DE, ZIPLAYARAK PROTESTO ETTİLER

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 2 bin kişilik grup, Taksim Gezi Parkı’nın korunması için yapılan eyleme destek verdi.

Sosyal medya üzerinde örgütlenerek saat 18.30’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, ’Hükümet istifa, Tayyip istifa’, ’Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her yer Taksim, her yer direniş’, ’İsyan, devrim, özgürlük’, sloganları attı, ’AKP yıkılsın, AVM yapılsın’, ’Taksim direniş değil, diriliştir’ pankart açtı.

Göstericiler ’Zıpla, zıplamayan Tayyip olsun’ diye tempo tutup zıplayarak Taksim Gezi Parkı’ndaki polis müdahalesini protesto etti. Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüyen eylemciler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Sivil polisler eylemcileri uzaktan izledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler