YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülkücüler Star gazetesini bastı

MHP'li bir grup Star Gazetesi'ni bastı. Olayda bazı protestocular yaralandı.

Ülkücüler Star gazetesini bastı

Küçükçekmece'de bulunan Star Gazetesinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Ergun Babahan'ın yazısını protesto etti. MHP bayrakları taşıyan grupta bulunanlar 22.00 sıralarında gazete önüne geldi. Ergün Babahan'ın "Ürperten Söylenti ve Haberler" başlıklı yazısına tepki gösteren grup, gazete binasına önce siyah çelenk bıraktı.

"Devletin başına devlet gelecek", "ülkücü hareket engellenemez","star şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atan grup, gazetenin girişine MHP bayrakları astı. MHP İstanbul 2 bölge milletvekili adayı Esra Selimoğlu'nun seçim minibüsünün de olay yerine geldiği görüldü. Ardından grupta bulunan bazı kişiler binaya girmek istedi. Ancak polis ve güvenlikçiler grubu engel oldu.

Bunun üzerine gazete binasına yumurta atılmaya başlandı. Grupta bulunan diğer kişiler de ellerine geçirdikleri taşları binaya attı. Gazetenin camları kırıldı. X-ray cihazı da hasar gördü. Gazetenin önünde bulunan bir polis ekibi ile özel güvenlik görevlileri göstericileri engelleyemeyince takviye kuvvetler çağırıldı.

Bazı göstericilerin kırılmayan camları kırmak için çaba sarfettiği görüldü. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri 5 kişiyi gözaltına aldı.

OLAYLAR ÖNCESİ MHP İL BAŞKANININ YAPTIĞI AÇIKLAMA Star Gazetesi önünde yaşanan olaylar öncesinde açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar, “Biz bu iftiraların hesabını 12 Haziran'da MHP'nin iktidarında bu iftira sahiplerine soracağız. Buradan şunu haykırmak istiyorum. Türkiye'de oynanan oyunlar, 12 Haziran'da sandıkta bozulacaktır. Kasetleri biliyoruz. Sizlerin çadır senaryolarında yaptığınız kasetleri Türk milleti asla unutmayacaktır. Bunun için bütün dava arkadaşlarım ve Türk milleti müsterih olsun. Bu seçim arifesinde herkes sağduyulu ve sabırlı olsun. Buradan bütün ülkücülerin sessiz bir şekilde dağılmasını ve ülkücü vakur davranışını sergilemesini istiyorum” dedi.

Abdurrahman Başkan ve diğer yetkililerin uyarı ve engelleme çabalarına rağmen yaşanan olaydan sonra 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler