YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üstün Zekalı Çocuklar İticü'de Eğitiliyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Üstün Zekâlılar Eğitim Enstitüsü işbirliğinde başlatılan üstün zekâlılar...

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Üstün Zekâlılar Eğitim Enstitüsü işbirliğinde başlatılan üstün zekâlılar kış okulu programları üniversitemizin Eminönü kampüsünde devam ediyor.

Daha hızlı öğrenebilme, daha uzun süre akılda tutabilme, daha geniş ve derinliğine kavrayabilme olay ve olgular arasındaki ilişkileri daha önce anlayabilme ve sezgi gibi birçok zihinsel yetenek bakımından üstün zihin kapasitesine sahip çocuklar, her Cumartesi İTİCÜ'de profesyonel akademisyenlerin gözetiminde eğitiliyor.

Üstün zeka sahibi dahi çocukların, ilgi, yetenek alanlarının belirlenmesi ve zenginleştirme modelleri ile geliştirilip desteklenmesini amaçlayan programlar okul dönemlerine paralel olarak uygulanıyor. Kasım ayında başlayan eğitimlerin haziran ayında sona ermesi planlanıyor. Seçilen öğrenciler, öğrenimlerini ilköğretim dördüncü sınıftan üniversite dönemine kadar sürdürmesi de projenin başarısı için önemli bir kıstas.

Zeka, yaratıcılık, aile gözetimi ve öğretmen güvenirliği esasına göre seçilen öğrencilerin eğitimi İTİCÜ'nün Eminönü kampüsünde yapılıyor.

Hafta sonları eğitim alan öğrenciler yaş guruplarına göre sınıflandırılıyor. Çok başarı gösterenler yaşına bakılmadan bir üst sınıfa alınıyorlar. İstanbul'da yürütülen eğitimlere İstanbul içindeki okullarda okuyan öğrenciler katılabiliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler