YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı uyruklu kadınlara şantaj

FATİH’te kendilerini sivil polis olarak tanıtan Rüstem H. (41) ve amcasının oğlu İsmail H. (27) yabancı uyrukları kadınlara...

Yabancı uyruklu kadınlara şantaj

FATİH’te kendilerini sivil polis olarak tanıtan Rüstem H. (41) ve amcasının oğlu İsmail H. (27) yabancı uyrukları kadınlara şantaj yapıp paralarını aldıkları iddiası ile gözaltına alındı.

Olay Fatih Nişanca Mahallesi'nde bulunan Türkeli Caddesi Nişanca Yokuşu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Rüstem H. (41) ve İsmail H. (27) kendilerini İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde görevli sivil polisler olarak tanıttı. İkili, mahalledeki esnafın ve imamın da kendilerine inanmasını sağlamak için yaptıkları sahte kimlikleri ve polis rozetlerini göstererek yalnız yaşayan yabancı uyruklu kadınlar hakkında bilgi topladılar.

Ayrıca, arabalarının içerisinde gizli kamera bulunduğunu ve görüntü aldıklarını, mahallede yalnız yaşayan yabancı uyruklu kadınların çalışma izinlerinin olup olmadığını tespit etmekte görevli olduklarını çevrede yaşayan vatandaşlara inandırdılar.

KİŞİ BAŞI HAFTALIK 500 DOLAR VEYA İLİŞKİ TEKLİFİ
Rüstem H. ve İsmail H. mahallede yalnız oturduğunu tespit ettikleri Özbekistan uyruklu Y.G'nin evine giderek kendilerinin sivil polis olduklarını, mahalle esnafı ve imamın da kendilerini tanıdıklarını belirterek, "Ya her hafta kişi başı 500 dolar para verirsin, ya cinsel ilişkiye gireriz veya seni sınırdışı ettiriz" dedikleri öne sürüldü. Y.G. bunun üzerine Rüstem H. ve İsmail H.'dan 2 gün isteyerek mahalledeki esnafla görüştü. Mahalle esnafı Rüstem H., ve İsmail H.'yi sivil polis olarak tandıklarını söyleyince korkan Y.G, kişi başı 500 dolar para bularak ikiliye verdi. Y.G. para verdikten sonra yaşadığı durumu esnafa ve mahalledeki kadınlara anlatınca mahalleli Rüstem H. ve İsmail H.'nin sahte polis olduğunu düşünerek Güven Timleri Şube Müdürlüğüne bağlı Fatih bölgesi ekiplerine haber verdi.

POLİS MAHALLELİ İŞ BİRLİĞİ YAPTI
Güven Timi Ekipleri, Özbekistan uyruklu Y.G. ve mahalle sakinleriyle görüşerek amcaoğullarının yakalanması için çalışma başlattı. İki amcaoğlu bir hafta sonra Y.G'nin evine tekrar geldikleri sırada mahalleli durumu polise haber verdi. Eve giren polis ekipleri Rüstem H. ve İsmail H.'yi suç üstü yakalayarak göz altına aldı.

DOLANDIRICILIKTAN KAYDI VAR
Güven Timi ekipleri Rüstem H.'nin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda daha önceden de dolandırıcılık suçundan kaydının olduğunu belirledi. Y.G.'nin şikayeti üzerine şüpheli Rüstem H. ve İsmail H. Kumkapı Polis Merkezi’nde işlemlerinin ardından ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

15 GÜNDÜR TAKİP EDİYORLARDI
Mahallede yaşayan İsmail Kutluer, Rüstem H. ve İsmail H.'nin yaklaşık 15 gündür sokaklarına gelip gittiklerini belirterek, "Bu iki şahış sürekli sokağımızda ve semtimizde geziniyorlardı. Komşumuz olan yabancı bayanlardan 500 dolar para talep ederek, kadınları bu yolla tehtit ediyorlar. Komşularımız durumu bize anlattıkları zaman polis ekiplerinin para istemeyeceğini söyledik ve onlardan şüphelendik. Durumu polise bildirdik. Mahalledeki esnafımız ve camimizin imamına bile kendisini polis olarak tanıtan bu sahtekar kişilerin yakalanması ve gerçek polislere leke atılmaması için sahte polisler komşumuza geldikleri zaman suç üstü yakalanmalarını sağladım" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler