YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı"

İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), "16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen heyet, Ege Bölgesi

İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), "16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay, konuşmasında Türk dünyasının siyaset, ticaret, ekonomi ve enerji alanlarında önemli bir güce dönüştürülmesinin Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ortak çaba ve çalışmalarla mümkün olacağını belirtti.

Türk dünyasında işbirliği içinde yapılacak çok şeyin bulunduğunu ifade eden Talay, bu kapsamda 3 Ekim 2009 tarihinde imzalanan "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Kurulmasına Dair Nahçivan Anlaşması"nın önemli bir gelişme olduğuna dikkati çekti.

Talay, şunları kaydetti:

"Halklarımız arasındaki birlik ve kardeşlik, ortak tarihin ve ortak kültürün yüzyıllardır şekillendirdiği sağlam temeller üzerine inşa edilmiştir. Karşılıklı dostluk, ülkelerimiz arasındaki birlik ve beraberlik, müşterek geleceğimizin teminatını oluşturmaktadır.

İstanbul'da yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi'nde ileriye doğru önemli adımlar atılmıştır. Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin güçlendirilmesini destekliyor ve bu kapsamda EBSO olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum."

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya'daki bölge ülkeleri ile KKTC, Almanya ve Rusya'da yaşayan 47 girişimciden oluşan Türkçe konuşan girişimciler heyeti, İzmir'de 2 günlük temasta bulunacak. Heyet, organize sanayi bölgeleri ile bazı sanayi kuruluşlarını da ziyaret edecek.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler