YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altınpark kazı alanının üstü camla kapatılacak

İzmir'in Konak ilçesindeki Altınpark arkeolojik kazı alanının üstü camla kapatılacak. Böylece tarihî kalıntılar görülebilecek. Kültür...

İzmir'in Konak ilçesindeki Altınpark arkeolojik kazı alanının üstü camla kapatılacak. Böylece tarihî kalıntılar görülebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temasa geçilerek kalıntıların sergilenmesi sağlanacak. Mekan aynı zamanda tarihle, sanatla ve kültürle buluşma noktası, küçük konserlerin yapılacağı bir yer olacak.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Büyük İskender’in İzmir’e girdiği kapı olarak bilinen Altınpark'ın, İzmir’in önemli bir arkeolojik kazı merkezi olduğunu söyledi. Yunanistan’daki arkeoparkın benzerini burada kuracaklarını belirten Başkan Tartan, “Burasının en önemli özelliği, şehrin göbeğinde, Basmane semtinde bulunması. Her yere çok yakın. İzmir’e gelen ve fazla vakti olmayan turistlerin tarihî değerleri bulabileceği bir mekan haline getireceğiz. Kazı çalışmalarını iki yıldan beri yürüten Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibine teşekkür ederim." dedi.
Büyük İskender’in İzmir’i seyrettiği yer olarak bilinen su kanalını da günyüzüne çıkardıklarını söyleyen Tartan, bu noktadaki evin ve tüneli yıl sonunda hizmete sokacaklarını, evin müze olarak düzenleneceğini anlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler