YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilerden kafeterya protestosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina döneminde İnciraltı'nda engellilere tahsis edilen kafeteryanın özelleştirilmesi sonrası...

Engellilerden kafeterya protestosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina döneminde İnciraltı'nda engellilere tahsis edilen kafeteryanın özelleştirilmesi sonrası fiyatlarda bir anda yüzde 50 ile 70 oranında artış yaşanması protesto edildi. Durumu protesto eden engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sorunu çözmesini istedi.
İnciraltı'nda engellilere tahsis edilen kafetaryanın işletmesinin özel bir firmaya verilmesi sonrası fiyatlar bir anda yüzde 50 ila 70 oranında arttı. Bu duruma tepki gösteren engelli vatandaşlar kafeterya önünde eylem düzenledi. Engelli Merkezi önünde toplanan onlarca engelli vatandaş, haklarının ellerinden alındığını belirtti. Yıllardır 25 kuruşa içtikleri çayın özel sektöre devredilmesi ile bir liraya yükseldiğini dile getiren engelli vatandaşlardan Mülkü Aşırt, "Bize yıllar önce tahsis edilen yerde ne dolaplar dönüyor. Fiyatlar bir anda arttı. Belediye personeli tarafından işletildiği zaman bütün engelliler gelip buradan yararlanabiliyordu. Ama fiyatlar uçtu. Bizim adımızı taşıyan kafeterya özelleşince yanından bile geçemez olduk. Mekan engelliler için inşaa edilmiş, engellilerin sosyal yaşam alanı olarak düşünülmüşken, şimdi hangi sinsi planlara kurban gidiyor." dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun engellilerin yanında olduğunu söylediğini, ancak uygulamaları ile söylediklerinin tutmadığını ileri süren Aşırt, "Hani siz engellileri evden çıkartıp yaşam alanlarına çekecektiniz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Aziz amca." diyerek fiyatların tekrar aşağı çekilmesini istedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler