YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Metro’da yolcu memnuniyeti yüzde 85

İzmir Metro A.Ş.’nin, yolcu memnuniyeti seviyesini belirlemek ve talepleri değerlendirmek amacıyla yaptığı uzun soluklu anketten,...

İzmir Metro’da yolcu memnuniyeti yüzde 85

İzmir Metro A.Ş.’nin, yolcu memnuniyeti seviyesini belirlemek ve talepleri değerlendirmek amacıyla yaptığı uzun soluklu anketten, yolcuların yüzde 85’inin hizmetten memnun olduğu sonucu çıktı. Önce resmî web sitesi, ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 bilgi kiosku üzerinden başlatılan ankete 23 bin 322 kişi katıldı. Her bilgisayardan bir defa giriş yapılabilen ankette, yolcu memnuniyet oranı yüzde 85 olarak belirlendi.
"www.izmirmetro.com.tr" sitesinde 2010 yılı başında başlatılan anket çalışmasında güvenlik, temizlik, personel, yolculuk kalitesi, beklentiler, metroyu tercih sebebi gibi sorular yöneltildi. Anket çalışması, bir yıl sonra dördü metro istasyonlarında olmak üzere şehrin çeşitli yerlerindeki 15 kioska da verilerek yaygınlaştırıldı. Katılımcılar, anketteki yedi soruda İzmir Metrosu’nun hizmet kalitesi kriterlerini değerlendirdi. 2012 yılında ise ankete yeni sorular eklenerek, yolcu profili de sorgulanmaya başlandı. Yeni haliyle 18 soru içeren ankete katılan yolcuların yüzde 85’i hizmetten memnun olduğunu belirtirken yüzde 54’ü gidecekleri yere zamanında ulaşabilmek için metroyu tercih ettiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 81’inin erkek, yüzde 58’inin üniversite mezunu, yüzde 67’sininse 18-34 yaş arasında olması da dikkat çeken veriler arasında yer aldı.
TSE’den 2011 yılında TS ISO 10002-Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi Kalite Belgesi alan İzmir Metro A.Ş., anket çalışmalarını ve sonuçlarını her ay değerlendiriyor. Tercih edilir olmak ve buna bağlı doluluk oranlarını arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalarla memnuniyet seviyesini yukarılara çıkarmak hedefleniyor. İzmirliler, kiosklardan veya internetten ankete katılabiliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler