YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lı bombayla yakalandı

İzmir'in Menemen İlçesi'nde biri üniversite öğrencisi, iki kişi, hazırlandığı el yapımı bomba düzeneği ile yakalandı.

PKK'lı bombayla yakalandı

İzmir'in Menemen İlçesi'nde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, bomba imal eden üniversite öğrencisi Derviş T. ile ona yardım ve yataklık ettiği iddia edilen Mehmet A. gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'ndeki BDP ilçe yöneticisi Mehmet A.'nın evine operasyon düzenlendi. Yapılan baskında Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisi, 24 yaşındaki Derviş T. ve 32 yaşındaki Mehmet A. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada, patlamaya hazır halde kola kutusuna yerleştirilmiş bir bomba ele geçirildi. Kola kutusundaki bombanın, etkisinin artırılması için içine çivi yerleştirildiği saptandı. Aramalarda ayrıca bomba haline getirilmek için toplanan çok sayıda boş kola kutusu, patlayıcı yapmak amacıyla kullanılan kimyasal maddeler, bombaların tahrip gücünü artırmak amacıyla alınmış çiviler, bomba yapılırken parmak izi bırakılmaması için alınmış eldivenler ve bol miktarda örgütsel doküman bulundu.

PKKlı bombayla yakalandı | www.mynet.com/video

Bomba imal eden üniversite öğrencisi Derviş T.'nin (24), İzmit Kocaeli'de yaşadığı ve yaklaşık 3 aydan bu yana İzmir'de bulunduğu belirtildi. Terör örgütü militanlarına bomba yapımı eğitimi verdiği ileri sürülen Derviş T.'nin, BDP ilçe yöneticisi Mehmet A'nın (32) evini bomba yapımı ve eğitimi için kullandığı belirtildi.

Derviş T.'nin, daha önce Kocaeli'de terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 kez gözaltına alındığı ve hakkında açılan davaların sürdüğü öğrenildi.

Derviş T. ve Mehmet A., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler