YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karakoldaki dayağa emniyetten ilginç savunma

İzmir'deki Karabağlar Karakolu'nda polislerden yediği dayak, güvenlik kameralarınca kaydedilen Fevziye Cengiz, gazetecilere konuştu.

Karakoldaki dayağa emniyetten ilginç savunma

İzmir'deki Karabağlar Karakolu'nda polislerden yediği dayak, güvenlik kameralarınca kaydedilen Fevziye Cengiz, "O günü hatırlamak, konuşmak istemiyorum. Psikolojik tedavi görüyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum oralardan" dedi. Emniyetten yapılan açıklamada ise dayak yiyen Fehriye Cengiz'in konsomatrislik yaptığı, olay sırasında alkollü olduğu ve polislere güçlük çıkardığı iddia edildi.

KARAKOLDA DAYAK KAMERADA

Geçen Temmuz ayında ailesiyle gittiği müzikholde gözaltına alınan, götürüldüğü karakolda polis memurlarından yediği dayak görüntüleri ortaya çıkan Fevziye Cengiz, eşi Murat Cengiz'le birlikte yaşadıklarını anlattı. İzmir Barosu'ndan destek aldığını dile getiren ve eşinin elini bir an olsun bırakmayan Fevziye Cengiz, "Berbat bir durumdayım. O günü hatırlamak, konuşmak istemiyorum. Avukatım herşeyi yapıyor. Benim polislere küfür etmem, saldırmam gibi bir durum yok. Bunlar tamamen iftiradır. Konuyu hatırladıkça daha kötü oluyorum. Şu an çok kötüyüm. Görüntüleri izleyince daha kötü oldum. Tedirginliğim, korkularım var. Psikolojik tedavi görüyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum oralardan. Onların sadece ceza almasını istiyorum. Başkalarının başına böyle bir olay gelmesin" dedi.

Karakolda dayak yiyen kadın konuştu | www.mynet.com/video

“POLİSLERDEN TEHDİT ALIYORUZ”
Olayın ardından zor günler geçirdiklerini söyleyen Murat Cengiz ise, "Eşim, dört aydır tedavi görüyor. Her gün polislerden tehdit alıyoruz. Sürekli takip edip rahatsız ediyorlar. Ben eşimin kimliğini götürmek için yanından ayrıldığım sırada dövmüşler. Beni de karakolun dışına attılar. Adalet önüne çıkıp ceza almalarını istiyorum. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Başımıza bir şey gelse, polisten değil avukatımızdan yardım isteriz" diye konuştu.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ise, davanın işkence kapsamında Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak polislerin görevden alınmasını talep ettiklerini, soruşturmanın genişletilmesi talebiyle yaptıkları başvurunun reddedildiğini, ancak takipçisi olacaklarını belirtti.

EMNİYETTEN KADININ KONSOMATRİSLİK YAPTIGI İDDİASI
Fevziye Cengiz'in dayak görüntülerinin ilk kez yayımlanmasının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Fevziye Cengiz’in konsomatrislik yaptığı iddia edilen açıklamada, "Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Karabağlar Polis Merkezi idaresi, Yeşillik Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Çetin Müzikhol isimli iş yerinde genel uygulama yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptıkları kontrollerde kons yaptığı anlaşılan Fevziye Cengiz isimli bayanın kimliksiz olması ve alkollü halde görevli memurlara zorluk çıkartarak mukavemette bulunması üzerine hakkında gerekli işlemleri yapmak amacı ile ekip otosuna alınacağı sırasında direnmeye ve hakaret etmeye devam etmesi üzerine görevlilerce zor kullanmak suretiyle muhafaza altına alınarak Karabağlar polis Merkezi Amirliği'ne intikal ettirilmiştir” denildi.

KARŞILIKLI DAVA AÇILDI
Tarafların birbirlerinden şikayetçi olmaları sonucu karşılıklı dava açıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“İzmir Cumhuriyet başsavcılığınca şüpheli Fevziye Cengiz hakkında görevli memura mukavemet ve hakaret suçundan İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve halen bahse konu mahkemede davaya devam edilmektedir. Şüpheli Fevziye Cengiz İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında görevli polis memurları Beyit Sezgen, Hakan Yörük ve Tekin Duman hakkında kendisini darp ettiklerine dair şikayette bulunmuş, iddia ile ilgili tüm deliller ve polis merkezindeki kamera kayıtları İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce zapt altına alınarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca polis memurları Tekin Doğan, Beyit Sezgen ve Hakan Yörük hakkında ise İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açılmış, halen yargılama devam etmektedir."

Açıklamada ayrıca, görüntüleri basına yansıyan 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler