YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızının canlı bomba olduğunu TV'den öğrendi

Bingöl'de kendisiyle birlikte 3 kişinin öldüğü patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Nazlı Görer'in ailesi olayı televizyondan öğrendi.

Kızının canlı bomba olduğunu TV'den öğrendi

Bingöl'de, Genç Caddesi üzerindeki AK Parti il binası önünde 29 Ekim günü gerçekleşen ve kendisiyle birlikte 3 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan patlamayı gerçekleştiren "Rohani" kod isimli canlı bomba Nazlı Görer'in ailesi olaydan sonra kayıplara karıştı. Komşuları, baba Hakkı Görer'in kızının televizyonda canlı bomba olduğunu öğrendiğini belirterek, "Nazlı içine kapanık sessiz bir kızdı. İzmir'de kaldığı süre içinde çeşitli eylemlere katıldığını duyardık" dedi.

Bingöl'ü kana bulayan ve Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Alikiri Köyü nüfusuna kayıtlı olan 31 yaşındaki, "Rohani" kod adlı canlı bomba Nazlı Görer'in, ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle öğrenimine devam edemediği öğrenildi. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan baba Hakkı Görer'in yaklaşık 12 yıl önce eşi Perişan, oğlu Murat ve kızı Nazlı Görer'i alarak İzmir'e yerleştiği belirtildi.

"CEZA ALINCA KAÇTI" Nazlı Görer'in, 2003 yılında, İzmir'de, terör örgütü lehine yasadışı gösterilere katılmak ve pankart asmak suçlarını işlediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla arandığı ve bu sırada örgüte katılıp Kuzey Irak'a gittiği bildirildi. Nazlı Görer'in örgütte katılmasından sonra erkek kardeşi Murat Görer'in Rusya'ya işçi olarak çalışmaya gittiği öğrenildi.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSU YAPTI Nazlı Görer'in örgütte katılmasından sonra babası baba Hasan Görer'in, 2003 yılında, Yamanlar Polis Merkezi'ne "Kızlarının eve gelmediği ve kayıp olduğu" yönünde başvurusunun bulunduğu belirtildi. Yaptığı başvuruda kızının hayatından endişe duyduğunu belirten baba Görer'in "Bir an önce kızımın bulunmasını istiyorum" dediği bildirildi.

CANLI BOMBA OLDUĞUNU TELEVİZYONDA ÖĞRENDİ

Yamanlar semtinde eşi Perişan Görer'le yaşayan baba Hakkı Görer, 8 yıl önce kayıp başvurusu yaptığı kızı Nazlı Görer'in canlı bomba olduğunu televizyonlardan öğrendiği belirtildi. Kızının canlı bomba olduğunu öğrendikten sonra kayıplara karışan Görer çiftinin cenazeyi almak için Bingöl'e gittikleri ileri sürüldü.

"SESSİZ BİR KIZDI"

Komşuları canlı bomba Nazlı Görer'in sessiz, içine kapanık biri olduğunu belirtti. Görer'in zaman zaman İzmir'de yapılan yürüşlere katıldığını da belirten komşuları "Yaklaşık 8 yıl önce ortadan kayboldu. Gittikten sonra bir daha gelmedi. Ailesinin de onun hakkında hiç konuştuğunu duymadık" dedi.(Habertürk)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler