YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'turgutlu Ve Gördes Nikel Madenlerinin İnsan, Çevre Ve Tarıma Etkileri' Paneli

Manisa’da düzenlenen panelde, ÇED olumlu raporu onaylanan Nikel Madeni'ndeki çalışmalar sonucu, İzmir’e yılda 60 milyon...

'turgutlu Ve Gördes Nikel Madenlerinin İnsan, Çevre Ve Tarıma Etkileri' Paneli

Manisa’da düzenlenen panelde, ÇED olumlu raporu onaylanan Nikel Madeni'ndeki çalışmalar sonucu, İzmir’e yılda 60 milyon metreküp içme suyu sağlayacak Gördes Barajı ve çevresindeki su toplama havzasını tehlike beklediği savunuldu.

Manisa Akademik Odalar Birliği, TEMA, GEMA (Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre Vakfı) ve TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu'nda ‘Turgutlu (Çal Dağı) ve Gördes Nikel Madenlerinin İnsan, Çevre ve Tarıma Etkileri’ konulu panel düzenlendi. Yöneticiliğini Yargıtay Üyesi Ali Suat Ertosun’un yaptığı panele, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Dr. Ümit Erdem ve Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük konuşmacı olarak katıldı.

Gördes, Akhisar ve Sındırgı ilçeleri arasında bulunan Tavşan Alanı mevkiinde açılması planlanan ve ÇED olumlu kararı alan Nikel Madeni İşletmesi’nin bölgeye ve geleceğe etkilerinin konuşulduğu panelde, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın desteği büyük alkış aldı. Yöre halkının çabasına destek veren Başkan Tartan, şunları söyledi:

“25 yıl süreyle neden olacağı görüntü, gürültü, hava ve su kirliliği, rüzgar ve yağmur erozyonu yanında su toplama havzası içinde bulunan İzmir'e su sağlayan baraj ve göletlerde insan sağlığını tehdit edecek kirlenmelere yol açacak. Bu, kabul edilemez bir durumdur. İnsanların sağlıklı çevrede yaşama hakkı, doğal, kültürel ve tarihi değerlerin korunması sadece var olan hukuksal düzenlemelerle sağlanamaz. Her türlü çevresel kirlenme, doğal, kültürel ve tarihsel değerlerin bozulmasına yönelik çalışmaların karşısındayım.”

Yöre halkının, 25 yılı kapsayacak projeye verilen ÇED olumlu kararı ve belgesinin iptali istemi dile getirilirken, panelistler asıl tehlikenin içme suyu etkilenecek olan İzmir’de yaşanacağını savundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler