YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Eğitim Sen,' Şube Müdürlüğü Görevlendirmelerine' Savaş Açtı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) merkez teşkilatı birimleri ile bunların alt birimleri olan grup başkanlıkları ve...

Türk Eğitim Sen,' Şube Müdürlüğü Görevlendirmelerine' Savaş Açtı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) merkez teşkilatı birimleri ile bunların alt birimleri olan grup başkanlıkları ve hizmet birimlerinin yeniden belirlenmesine yönelik tepki büyüyor.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen şube yöneticileri, gerçekleştirdikleri basın açıklamalarıyla şube müdürlüğü görevlendirmelerinin hukuka aykırı olduğunu ve uygulamanın derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir de, yaptığı bir açıklamayla, şube müdürlüğü görevlendirmelerinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Sendika şubeleri adına ortak bir basın açıklaması gerçekleştiren Demir, görevlendirmelerin hangi kriterler göz önüne alınarak yapıldığının anlaşılamadığını vurgulayarak, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamının görevlendirme suretiyle yürütüldüğü bir konumda sistemin işleyişinin temeli olan birimlerdeki görevlendirmelerin, sonlandırılmasının sadece sistemin durmasına hizmet edeceği açıktır" dedi.

Demir, uygulamanın yarattığı sorunların çözümünün 'Görevde Yükselme Sınavı'nın acilen yapılması olduğunu vurgulayarak, açıklamasını “Milli Eğitim Sistemi içerisindeki görevlendirmeler sadece yönetici kademesinde değildir. Özellikle kamuoyunda sürekli gündemde olan Fatih Projesi ile ilgili çalışmalar Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör öğretmenleri vasıtasıyla yürütülmektedir. Yine kitap yazım işleri öğretmenler tarafından ve görevlendirmeler yoluyla yapılmaktadır. Görevlendirmelerin Haziran ayı sonu itibariyle sona erdirilmiş olması tüm bu projeler için yürütülen çalışmalarında durmasına neden olmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir an evvel bu sorunu çözmelidir” şeklindeki bir çağrıyla sona erdirdi.

Yapılan atamaların okul müdürlerinden oluşması nedeniyle, 4+4+4 eğitim modeli geçiş süreci yaşayan okullarda bir yığın sorunun ortaya çıkmasına neden olacağını kaydeden Demir, 'aceleci tavrın' nedeninin de anlaşılamadığını söyledi: "4+4+4 eğitim modeli geçiş sürecinde okullarımızın yığınla sorunları çözülmemişken, Sayın Bakan tarafından rutine bağlanan Okul Müdürlerine yönelik kabul edilemez ifadeler kullanılırken ve 2012/44 genelgenin 2.maddesinde anılan sıralama dışı atamalar İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan atamaların bu genelgenin aksi bir işlem tesis etmesi de Milli Eğitim Bakanlığı ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir anlaşmazlık olduğu algısı yaratmaktadır. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yangından mal kaçırırcasına yapmış olduğu bu işlemlerdeki aceleci tavrını anlamak mümkün değildir."

Demir, il milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin görevlendirmelerdeki eğitim yöneticisi kriteri dışındaki özel şartların ne olduğunu açıklamasını beklediklerini belirterek, sendikalarının sözkonusu işlemin iptali için genelge aleyhine iptal davası açtığını anımsattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün yapılan görevlendirmelerdeki eğitim yöneticisi kriteri dışında aranan özel şartı açıklamasını beklemekteyiz. Göreve başladığı günden bugüne kadar özellikle yanlarında fotoğraf vermeye çalıştığı kişilere diyet borcu mu ödemektedir? Yandaş kayırmacılığı ilimizin kaldırabileceği bir uygulama değildir. Bu tür uygulamalar İzmir’e talip olduğunu hissettirenlerin de tepki almasına sebebiyet verecektir. İzmir günü geldiğinde bunun hesabını mutlaka soracaktır. Özellikle özgürlük ve katılımcı demokrasiden bahsederken hangi objektif ve bilimsel kriterlere dayanılarak yapıldığı bilinmeyen bu işlemlerin iptali istemiyle sendikamız tarafından 2012/44 sayılı genelgenin iptaline yönelik dava açılmıştır."

Demir, görevlendirmelerdeki kıstasların ne olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanılan 4+4+4 eğitim modeli ile okullarımız ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış, bu okullarda görev yapan okul yöneticileri ile ilgili yeni durumlar oluşmuştur. Yönetici atama yönetmeliğine göre atanacağı okulda dersinin olması gerekirken yönetmeliğe aykırı olarak branşı sınıf öğretmeni olan okul müdürü ortaokulda kalmış, branşı Türkçe olan yönetici ilkokulda yönetici olarak kalmıştır. Bugüne kadar yapılan görevlendirmelerde yönetici olarak belirlenecek isimlerin öncelikle mevcut okul içerisinden istekli çalışanlardan, istekli olmadığında ilçe içinden belirlenen isimler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilerek görevlendirme işlemleri tamamlanmakta idi. Ancak son uygulamalar özellikle yeni eğitim sistemine geçiş sürecinde yaşanan sorunlara yenisini eklemiş gibi görünmektedir. bu görevlendirmelerin hangi kriterler esas alınarak yapıldığı anlaşılamamaktadır.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler