YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hadrianaupolis Antik Kenti'nin Turizme Kazandırılması

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına ilişkin, "Antik kentteki çalışmalar tamamlandığında

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına ilişkin, "Antik kentteki çalışmalar tamamlandığında inanç turizmi önemli bir yer kazanacak" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kentte 2003 yılında başlayan kazı çalışmalarının son 3 yıldır hız kazandığını ve birçok önemli eserin gün yüzüne çıkartılarak koruma altına alındığını söyledi.

MÖ 1. yüzyılda kurulduğu ve MS 8. yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığının tahmin edildiğini ifade eden Şahin, Hadrianaupolis'in çalışmalar kapsamında, Anadolu'da örneklerine hiç görülmeyen bazı zemin mozaiklerine rastlandığını ve bu nedenle Karadeniz Bölgesi'nin "Zeugma"sı olarak adlandırıldığını belirtti.

Kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan mozaiklerin sergilenmesi için bir yapı inşa edileceğini ve bir de kazı evinin yapılacağını anlatan Şahin, "Antik ketteki kazı çalışmaları dönemler halinde Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Keleş başkanlığında ve yaklaşık 50 kişilik bir uzman ekiple devam ediyor. Son yapılan kazılarda Erken Bizans dönemine ait Kilise A ve B'nin tabanındaki mozaiklerinde oluşan tahribat giderildi. Önümüzdeki yıl çok önemli kazı çalışmaları devam edecek. Antik kentteki çalışmalar tamamlandığında inanç turizmi önemli bir yer kazanacak" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler