YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Umke Ekipleri 3 Günlük Kampı Tamamladı

UMKE Kamp Eğitimi ve Sahra Hastanesi Kurulumu Eğitimi 15-17 Haziran tarihleri arasında Karabük Aladağ mesire...

Umke Ekipleri 3 Günlük Kampı Tamamladı

UMKE Kamp Eğitimi ve Sahra Hastanesi Kurulumu Eğitimi 15-17 Haziran tarihleri arasında Karabük Aladağ mesire alanında yapıldı.

15-17 Haziran tarihleri arasında Karabük Aladağ Mesire alanında yapılan UMKE Kamp Eğitimi ve Sahra Hastanesi Kurulumu Eğitimine Karabük, Zonguldak, Bolu ve Bartın UMKE ekiplerinden oluşan 54 kişi katıldı.

3 gün süren kampta çeşitli eğitim ve tatbikatların yanı sıra Sahra Hastanesi kurulumu eğitimi yapıldı. Kampın son gününde İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Çağlayan ve Müdür Yardımcısı Ali Burak Yücel eğitim alanında faaliyet gösteren UMKE ekiplerine katılım belgesi verdi. Belge töreni öncesi sahra hastanesinde incelemelerde bulunan Çağlayan, “ Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından enkaz altındaki hasta/yaralıya zamanında tıbbi müdahale büyük önem taşımaktadır. Bu süre zarfında afetzedeye zamanında tıbbi müdahale edilememesi, enkazdan çıkarılma ve sevk aracına taşınma sırasında çağdaş teknikler kullanılamaması hayatı tehdit eden kalıcı sağlık sorunlarının (organ kaybı, organ yetersizliği) ortaya çıkmasına neden olabilir. Amacımız, afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış ekipler aracılığıyla en kısa sürede olaya yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, en hızlı ve güvenli şekilde kazazedelerin naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ve tüm işler için gerekli profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması yoluyla afetlerde ölüm ve sakatlıkların kabul edilebilir sınırlara çekilmesidir. Bu kapsamda; Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığının, 2013 yılı UMKE personeline yönelik düzenlenecek olan eğitim, tatbikat, kamp ve diğer faaliyetleri kapmasında ilimiz Aladağ Mesire Alanı Mevkinde, Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde ve bağlı birimlerinde görevli Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) üyeleri ile Bolu, Zonguldak ve Bartın illeri UMKE üyelerinin katıldığı ‘UMKE Bölge Kamp Eğitimi ve Sahra Hastanesi Kurulumu Eğitimi’ başarıyla tamamlandı. Gerektiğin özverili bir şekilde sadece tatbikatlara değil ülkemizin değişik illerinde ihtiyaç duyudulduğunda koşarak giden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Umke Ekipleri 3 Günlük Kampı Tamamladı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler