YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversitenin havalı otomobili

Karabük Üniversitesi'nde öğrencilerin ferforje ile süslediği otomobille konuklar kampüste gezdiriliyor.

Üniversitenin havalı otomobili

Karabük Üniversitesi'nde öğrencilerin ferforje ile süslediği otomobille konuklar kampüste gezdiriliyor.

Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Dekorasyon bölümünde öğrenim gören 4 öğrenciye bitirme tezi olarak verilen proje kapsamında, 'Kaplumbağa' olarak bilinen hurda bir otomobil onarımdan geçirildi. Daha sonra 4 ay süren çalışma sonucu aracın kaputunun üzeri ferforje ile süslendi. Otomobil geçtiğimiz Haziran ayında tamamlanırken, beğenildi topladı. Üstü açık olan otomobille üniversiteye gelen konuklar kampuste gezdiriliyor. Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde görevli Doç.Dr. Mustafa Boz, projenin 4 öğrenciye geçen dönem metal dekorasyon bitirme tezi olarak verildiğini belirtirken, "Hurdalıktaki malzemeleri değerlendirmek istedik. 4 ay sonunda böyle güzel bir ürün ortaya çıkarmış olduk. Daha çok üniversite içerisinde kullanıyoruz. Gelen misafirlerimizi daha nostaljik, daha farklı bir arabayla gezdiriyoruz" dedi.

Projede yer alan öğrencilerden Mustafa Yücel ise, "Amacımız; hurda malzemelerle öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra pratikte de neler yapabileceğini göstermekti. Üniversitemize gelen konuklarımızı bu nostaljik arabayla geziyorlar ve bu da bizi oldukça mutlu ediyor" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler