YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

(özel Haber) Btk Demiryolu Çalışmaları Sürüyor

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun açılmasıyla Kars’a birçok yatırımın geleceğini söyledi.Kars’ın Arpaçay...

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun açılmasıyla Kars’a birçok yatırımın geleceğini söyledi.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde bulunan BTK şantiyesinde incelemelerde bulunan Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Şantiye Müdürü İnşaat Mühendisi Mehmet Öztürk’ten slayt gösterimi eşliğinde bilgi aldı. Öztürk, şu ana kadar BTK demiryolu hattında yüzde 50 ile yüzde 60 arasında ilerleme kaydedildiğini belirterek, “Şu ana kadar yapılan çalışmaların içerisinde gerek altyapılar, gerek tüneller, gerek toprak işleri, hepsi eşit ağırlıklarda, eşit oranlarda yapılmış durumda. Bundan sonraki çalışmalarda yine bunlarda olacak. Bunların arkasından üst yapı çalışmaları eşdeğer paralel olarak devam edecek. İşin şu anda yüzde 50-60’lar mertebesinde yapıldığını düşünürseniz, bütün bunların artık toparlanması söz konusudur” dedi.

Başkonsolos Ayhan Süleymanov ise, Azerbaycan’dan çok sayıda işadamının Kars’a yatırım yapmak için kendileriyle görüştüğünü ifade ederek, BTK demiryolu hattından en büyük faydayı Kars’ın göreceğini söyledi. Süleymanov, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı üç ülke için de önemli bir projedir. Gördüğünüz gibi biz Başkonsolosluk olarak çalışmaların ne durumda olduğunu görmek için şantiyeye geldik. Şantiye müdürü bizi bilgilendirdi. Demiryolunun açılışı olur, faaliyete başlar. Bu projenin bu üç ülkeye büyük faydası var. Buradan en büyük fayda Kars’a olacak. Buradan yaklaşık 2 bin, 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Birçok yatırım Kars’a gelecek. Sabırsızlıkla demiryolu hattının tamamlanmasını bekliyoruz. Burada şantiyede de gördük ki işler yolunda gidiyor” diye konuştu.

Süleymanov, BTK demiryolu hattının tamamlanmasıyla birlikte Kars’ın önünün açılacağına ve ticaret merkezi olarak çok sayıda insana iş imkanı sağlayacağına dikkat çekti. Süleymanov, daha sonra şantiyeden ayrılarak Kars’a hareket etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler