YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerin 420 metre altında iftar

Kastamonu Küre ilçesinde bulunan bakır madeninde yerin 420 metre altında iftar programı düzenlendi.

Yerin 420 metre altında iftar

Kastamonu Küre ilçesinde bulunan bakır madeninde yerin 420 metre altında iftar programı düzenlendi. İftar sonrası konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye’nin en uzun kuyusunun Küre’de olduğunu ve 25 milyon ton bakır rezervinden bahsedildiğini söyledi.

Kastamonu Küre ilçesinde bulunan bakır madenini işleten Etibakır A.Ş. tarafından yerin 420 metre altında düzenlenen iftar programına Vali Erdoğan Bektaş, Küre İlçe Kaymakamı Şahin Kazancı, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Etibakır A.Ş. sahiplerinden Ali Cengiz, Etibakır A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Tezcan, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan, davetliler ve madenciler katıldı. İftar sonrası konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, öYeryüzünün 420 metre altındayız. Burada çalışan arkadaşlarla beraber iftarımızı açtık. Burada alışageldiğimiz maden manzarası yok. Son derece iyi şartlarda çalışan arkadaşlarımız var. Yeni bakır işletmesinde işçi gücüyle yapılan işler çok azaldı. Son sistem makinelerle yapılıyor. 25 milyon tonluk bir rezervden bahsediyoruz. Türkiye’nin en uzun kuyusu burada kazıldı. Ülke olarak bakıra çok ihtiyacımız var ve o ihtiyacı buradan karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Bektaş’ın ardından söz alan Etibakır A.Ş. sahiplerinden Ali Cengiz, yeni bakır rezervlerinin çıkmasından dolayı mutluluk duydukların ve yeni rezerv arama çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi. Etibakır A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Tezcan, ise "Burası Türkiye’nin en modern birkaç işletmesinden biridir. İşçi eliyle yapılan ağır iş yoktur. İşçiler makineleri kullanmakta ölçümler yapmaktadır. Bu bakır işletmesinden Türkiye’nin bakır ihtiyacının yüzde 8’ini karşılıyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler