YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanyol teknik ekip Erciyes’e hayran kaldı

Kayseri Erciyes Master Planı kapsamında İspanya-Angola’dan Kayseri’ye gelen teknik ekip, Erciyes Dağı ve Master Planı...

İspanyol teknik ekip Erciyes’e hayran kaldı

Kayseri Erciyes Master Planı kapsamında İspanya-Angola’dan Kayseri’ye gelen teknik ekip, Erciyes Dağı ve Master Planı için, “Bir tarafında Toroslar, bir tarafında Aladağlar, bir tarafında Binboğa, her tarafından görünen şehir manzarası ile Erciyes, sporseverlere inanılmaz bir özgürlük imkânı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
İspanya, Arjantin, Fransa, Andora’da 5 ayrı tesisin hazırlanışında çalışan ‘PGI Management’ın proje menajeri Toni Crespo, Erciyes Dağı’na hayran kaldığını söyledi.
Altı aydır, Erciyes Master Planı için Kayseri’de bulunan ekip, Erciyes’in pistlerini, lifleri, teleferik sistemini, gondolları yaptığı gibi, sistemin kullanılması için de eğitim veriyor.
Master Planı için, “Proje çok güzel. Layıkıyla tamamlanmalı. Bitirilmesi için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var.” diyen Toni Crespo, 35 kilometrelik pistin tamamlandığının müjdesini verdi. Crespo, “Erciyes eşsiz olacak. Öncelikle önümüze koyduğumuz bu hedefi tamamlamalıyız. Ama her zaman daha iyisine ihtiyacımız olacak. O andan sonra işimiz Erciyes’i geliştirmek olmalı.” dedi.
Altı aydır kaldıkları Kayseri’yi çok sevdiklerini de anlatan ekip üyeleri, yabancı turistlerin Kayseri’de ‘yabancılık’ çekmeyeceğini düşünüyor. Ekip üyeleri, “Erciyes’in daha fazla otele ihtiyacı var. Tanıtımı, reklamı duyup gelen turist, burada zaman geçirmek için tüm imkânları da bulmalı. 100 kilometre ötemizde Kapadokya’ya binlerce turist geliyorsa, Erciyes gibi bir doğa harikasına neden gelmesin? 2 havaalanı var Erciyes’e ulaşmak için. Bunların hepsi avantaj. Ama turistleri burada tutmak şart. Bunun için de daha fazla restauranta, otele ihtiyaç var.” şeklinde önerilerde bulundu.
Erciyes’in uluslararası olimpiyatlara katılma hedefinin de yerinde bir hedef olacağını vurgulayan Crespo, “Ancak olimpiyatlar uzun bir yol. Hedefte mutlaka olmalı ama basamak basamak ilerlemeliyiz. Erciyes şu haliyle bile, 2022 için hazır olmasa da, Erzurum’da gerçekleştirilen Universiad oyunları için güçlü bir adaydır diyebiliriz.” dedi.
Toni Crespo ve ekibi, Kayserililere misafirperverlikleri için de teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler