YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'den Gül ve Erdoğan'a yeni anayasa bildirisi gönderilecek

Kayseri’de düzenlenecek uluslararası 'nasıl bir anayasa' konulu sempozyumdan çıkan bildiri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı...

Kayseri'den Gül ve Erdoğan'a yeni anayasa bildirisi gönderilecek

Kayseri’de düzenlenecek uluslararası 'nasıl bir anayasa' konulu sempozyumdan çıkan bildiri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabine üyeleri ve milletvekillerine gönderilecek.
Eğitim öğretime 2008 yılında başlayan Melikşah Üniversitesi ile Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER), yeni anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir sempozyum düzenleme kararı aldı. Sempozyumda ‘anayasa nasıl hazırlanmalı ve içinde yer alacak konular neler olmalı’ gibi konular masaya yatırılacak. 2 oturum şeklinde gerçekleşecek sempozyuma 3’ü yabancı toplam 8 hukuk profesörü katılacak.
Organizasyon Düzenleme Kurulu Başkanı Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen, Türkiye’nin yeni bir anayasa yapma sürecine girmesi nedeniyle böyle bir sempozyum yapmaya karar verdiklerini söyledi. Sadece Türkiye’deki hukukçulardan değil, Amerika ve Avrupa’daki hukukçulardan da faydalanmak istediklerini belirten Şen, yeni anayasada bulunması gereken konuların sempozyumda tartışılacağını aktardı. Sempozyumdan çıkacak sonucu ise bildiri haline getireceklerini ifade eden Şen, bu kitapçıkları başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve milletvekillerine göndereceklerini açıkladı.
Yeni anayasanın daha özgürlükçü olması gerektiğini vurgulayan hukuk profesörü Murat Şen, bunun kamuoyunda dillendirildiğini ancak çok da üzerinde durulmadığını söyledi. Yeni anayasada yasaklar olmaması gerektiğine vurgu yapan Şen, “Her şeyi yasaklayan bir anayasa ortaya çıkarsa o devlete hukuk devleti denemez. Bu manada yasaklarla dolu 1982 Anayasası’nın, özgürlükçü bir anayasa olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.
Prof. Dr. Murat Şen’in başkanlığını yapacağı ilk oturumda ABD Kansas City Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Jeffrey E. Thomas ‘Yeni Türk Anayasası ve hukukun üstünlüğü’ konusunda; Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gül, ‘Anayasa değişikliğinden sonra Türk hukukunda hak arama yolları’ konusunda; ABD Brigham Young Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Brett Scharffs ‘Din ve devlet ayrımı mitoslarında iki farklı model: ABD ve Fransa’ konusunda; Doç. Kasım Karagöz de ‘Yeni Türk anayasası nasıl olmalı?’ konusunda bildiri sunacak.
Prof. Jeffrey E. Thomas’ın başkanlığını yapacağı ikinci oturumda ise ABD Flarida Coastal Hukuk Fakültesi’nden Prof. David Pimentel ‘Yargılanan yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne ulaşmada karşılaşılan engeller’ konusunda; Öğr. Gör. Fatih Öztürk ‘Anayasa yargısında politik sorun doktrinine gerek var mı?’ konusunda; Yard. Doç. Serhat Sinan Kocaoğlu ‘Olması gereken hukuk perspektifinde Türk askeri ceza yargısı’ konusunda ve Doç. Hayrettin Eren de ‘Yeni Türk anayasası ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ konusunda bildiri sunacak.
10 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 09.00’da Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilecek sempozyuma Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ın da katılması bekleniyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler