YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Litvanyalı Öğrenciler 'seksek' Oynadı

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Litvanya’dan 'Benim Yeşil Dünyam' isimli proje için...

Litvanyalı Öğrenciler 'seksek' Oynadı

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Litvanya’dan 'Benim Yeşil Dünyam' isimli proje için Kayseri’ye gelen 18 öğrenci, 'seksek' oynadı. Talas ilçesi Kani Arıkan İlköğretim Okulu ziyaretinde okul bahçesindeki oyunlara ait çizimleri merak eden yabancı öğrenci ve öğretmenler şaşkınlıklarını dile getirdi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Kayseri İl Temsilciliği'nin organize ettiği etkinlikte çok mutlu ve hoş anlar yaşandığını ifade eden İl Temsilcisi Hakan Tatlı, “Dünyanın neresinde olunursa olunsun yaşı ve dili farklı da olsa iletişim kurmanın ve onları tanımanın en güzel yoludur oyun. Aynı dili konuşamıyorlar ama aynı heyecanı ve yüzlerdeki gülüşü paylaşıyorlar. Geleneksel oyunumuz olan 'seksek' ile bu güzelliği hep beraber yaşadık. Çocukluğumuza tekrar döndük." dedi.

Tatlı, öğrencilerin ülkelerine dönünce bizleri hatırlamaları için günün anısına seksek oyunu aracının öğrencilere hediye edildiğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler