YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yazıcı: PKK silahı bırakmazsa, güvenlik güçleri görevini yapacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, PKK ile müzakerelerin yeniden başlayacağına ilişkin değerlendirmesine açıklık getirdi....

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, PKK ile müzakerelerin yeniden başlayacağına ilişkin değerlendirmesine açıklık getirdi. Yazıcı, "Terör silahları bırakacak, bırakmıyorsa devletin güvenliği sağlamakla görevli bütün unsurları görevlerini yapacak." dedi.
Kırşehir’deki Ahilik Haftası Kutlamaları sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcı, “PKK ile müzakerelerin kesildiğine dair haberler var. Müzakerelerin devam edeceğine yönelik açıklamalarınız oldu. Değerlendirmeniz nedir?” yönündeki soruya terörle mücadelenin yıllardır devam ettiğini söyledi. Özellikle Diyarbakır Silvan’daki terör saldırısının kırılma olduğunu söyleyen Yazıcı, "Seçimden sonra halkımızın beklentisi bizden çok üst düzeyde." dedi. PKK’nın silah bırakmadığı ortamda görüşmelerin yapılmayacağını ima eden Yazıcı, “Güvenlik güçlerimiz ve kamu idarelerimiz elbette ki teçhizatlarını öncelikle hedef olan ve bütün hak ve özgürlüklerin önünde yer alan yaşam güvenliği sağlama noktasında üzerlerine düşen görevi yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
"ÖRGÜTÜN SUİSTİMAL EDECEĞİ KONULARI ELİNDEN ALDIK"
Örgütün bir takım konuları suistimal etmek suretiyle bir yere varmasına fırsat vermediklerini dile getiren Yazıcı, TRT Şeş örneğini vererek, şöyle devam etti: "İstismar ettiği konuları çok önemli konuları getirdik. Kürtçe bilmeyen insanların haber hakkını sağladık. Bunları sağlamış olmamıza rağmen insanları katletmesi… Hep diyorum terör ölçüsüz. Öldürmenin hiçbir haklı nedeni olamaz. Terör silahları bırakacak etmiyorsa devletin güvenliği sağlamakla görevli unsurları bunları sağlamla görevlidir."

"HİÇ KİMSE KOŞULLU OLARAK MÜZAKERE MASASINA GELMESİN"
Siyasal yönden Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa bulunduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, Yeni Anayasa’dan halkın büyük beklentileri olduğunu aktardı. Meclis’in toplanmasıyla gündeme oturacak Yeni Anayasa’ya herkesin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Yazıcı, "Hiç kimsenin koşullu olarak konunun müzakere edileceği masanın etrafına gelmemesi icap eder." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler