YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Birlikte kitap okuyan öğrenciler arkadaşlıklarını pekiştiriyor

Özel Merve Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini 2 ve...

Birlikte kitap okuyan öğrenciler arkadaşlıklarını pekiştiriyor

Özel Merve Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini 2 ve 3. sınıf öğrencileriyle kitap okuma saatlerinde bir araya getiriyor. Birlikte kitap okuyan öğrenciler aynı zamanda birbirlerine yardımcı olarak kardeşlik duygularını geliştiriyor.

Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi, öğrencilerin kişiliklerini geliştirici organizasyonlarına bir yenisini ekledi. Rehberlik Servisi'nin koordinasyonunda yürütülen yeni çalışma, öğrencilerin sosyal sorumluluk geliştirebilmesi için fırsatlar sundu. Haftada iki gün kitap okuma saatlerinde yapılan etkinlikte 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk alması sağlanırken 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin de kitap okuma alışkanlıkları da geliştiriliyor.

'Okuturken Yardımlaşalım' sloganıyla uygulanan proje katılımcılarından 7. sınıf öğrencisi Dilara İnce, “2 ve 3. sınıf kardeşlerimizin okumalarını geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kitap okuma saatinde onlarla birlikte oluyoruz. Onlara kitap okumayı sevdirmek amacıyla küçük hediyeler veriyoruz. Bu çalışmalardan büyük zevk alıyoruz ve onlara yardım etmek bizi mutlu ediyor.” dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Süleyman Başer de proje ile ilgili olarak, “Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerekir. Okuma ve yardımlaşmanın aynı proje içinde yer alması önemli. Bu projeye katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler