YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum günü kutlaması zehir oldu

Konya Beyşehir'de, doğum günü kutlamasından arkadaşının oynadığı silahtan çıkan saçmaların isabet ettiği Dilara Taşkaya öldü.

Doğum günü kutlaması zehir oldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kız, erkek arkadaşının oynadığı av tüfeğinden çıkan saçmalarla başından vurularak hayatını kaybetti.

Olay, Yeni Mahalle 725'nci Sokak'ta 3 katlı bir apartmanın birinci katında meydana geldi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Dilara Taşkaya (13), okuldan çıktıktan sonra doğum günü kutlaması için hemen karşı binadaki kız arkadaşının evine geldi. Arkadaşlarının bulunduğu grup içerisinde yer alan lise öğrencisi erkek arkadaşı S.K. (15) iddiaya göre, evde duvarda asılı olan otomatik av tüfeğiyle oynarken, boş olup olmadığını anlamak için namluyu duvara yönelttikten sonra tetiğe bastı.

Silahın patlamadığını görünce kontrol için geriye dönen S.K.'nın elindeki av tüfeği ikinci kez tetiğe dokunduğunda ateş alarak Dilara Taşkaya'nın başına isabet etti. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Dilara'nın öldüğünü belirledi.

Adrese daha sonra polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edilirken, Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Türker Alptekin de evde incelemede bulundu.

Hayatını kaybeden öğrencinin anneannesinin evinde kaldığı, anne ve babasının ise Norveç'te yaşadığı öğrenildi.

Yakınları ve öğrenci arkadaşları olay sonrası ev önünde sinir krizleri geçirirken, genç kızın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, olaya tanık olan öğrencileri ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürürken, av tüfeğiyle arkadaşının kazaen ölümüne neden olduğu ileri sürülen lise öğrencisi ise gözaltına alındı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler