YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hac parası biriktireyim derken maaşından oldu

Konya'da Bağ-Kur emeklisi Ömer Çimen'in maaşı, biriktirmek amacıyla aylarca çekmeyince, SGK tarafından öldü sanılarak kesildi.

Hac parası biriktireyim derken maaşından oldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Bağ-Kur Emeklisi Ömer Çimen, hac parası biriktirmek için emekli maaşını aylarca çekmeyince, SGK tarafından 'öldü' sanılarak kesildiğini iddia etti.

Beyşehir Sanayi sitesinde esnaflık yapan 51 yaşındaki Çimen, yaklaşık 6 ay önce hac parası biriktirmek için emekli maaşını bankada biriktirmeye başladı.

8 Nisan'da aylarca biriken maaşını çekmek için banka şubesine giden Çimen, uzun süre maaşını çekmeyince kendisini 'öldü' zanneden SGK tarafından hesabındaki paranın çekildiğini, maaşının ise dondurulduğunu öğrendi.

Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, banka hesabına en son 28 Mart'ta aylığının yattığını, banka görevlilerinin kendisine, “SGK siz ölmüşsünüz diye biriken paranızı çekmiş ve aylığınızı dondurmuş” dediğini söyledi.

“AĞABEY SENİ ÖLDÜ SANMIŞLAR” Yaşadığını ispat ederek, maaşını tekrar almak için SGK Beyşehir Şubesi'ne giderek durumu yetkililere anlattığını belirten Çimen, yetkililerin kendisine, “ Ağabey sen parayı çekmeyince öldü sanıp hem parayı geri çekmişler hem de maaşını dondurmuşlar” dediğini söyledi.

Yaşadığını ispat etmek için nüfus idaresinden vukuatlı bir nüfus örneği ve dilekçe yazarak SGK'ya başvuruda bulunması gerektiğinin söylenmesi üzerine evraklarını hazırlayarak, başvuruda bulunduğunu dile getiren Çimen, şunları kaydetti:

“Bir netice çıkmadı. Bunun üzerine yaşadığımı ispat etmek için noter tasdikli belge olsun diye SGK'ya 11 Mayıs'ta ihtarname çektim, 'Ben ölmedim, yaşıyorum' dedim. SGK bu ihtarnameyi 15 Mayıs'ta almış ama Haziran ayının ortasına geldik ben hala maaşımı alamıyorum. Ne aylığım geldi, ne birikmişim. Telefonla da yetkililere ulaşamıyorum. Devlet büyüklerimin bunu çözmesini istiyorum. Bu paraya ihtiyacım var. Ne hakla benim emekli maaşımı kesersiniz? Hangi devirde yaşıyoruz? Benim yaşadığımı öğrenmek internet devrinde mümkün. Ben ölmüş olsam bile, sen benim birikmişimi, hak edişimi nasıl kesersin? Bu parayı benim çocuklarımın almaya hakkı var. Ben bir türlü yaşadığımı ispat edemedim. Bir vatandaş olarak bu durumu lütfen düzeltsinler.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler