YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sonsuz Şükran Köyü’nde Bilim Ve Sanat Yaz Okulu Açılacak

13 yaş arasındaki üstün zeka ve yetenekli çocukların eğitim alacağı bilim ve sanat yaz okulu...

Sonsuz Şükran Köyü’nde Bilim Ve Sanat Yaz Okulu Açılacak

13 yaş arasındaki üstün zeka ve yetenekli çocukların eğitim alacağı bilim ve sanat yaz okulu açılacak.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in belirlediği üstün zekalı 30 öğrencinin Sonsuz Şükran Köyü’ndeki kerpiç evlerde 19 Haziran’dan itibaren peş peşe açılacak olan atölyelerde değişik branşlarda sanat eğitimi alacağını söyledi.

19-20 Haziran tarihleri arasında sanatçı Gül Erali’nin seramik atölyesinin açılışı ile başlayacak eğitim faaliyetlerinin 27 Haziran’a kadar süreceğini belirten Taşdiken, bu kapsamda Şükran Köyü’ne gelecek sanatçı isimleri ve açılacak atölyelerle şu bilgileri verdi:

“Bu projenin koordinatörlüğünü aynı zamanda evsahibi olarak da Prof. Dr. Hakan Ekmekçi hocamız yapıyor. Etkinlikte, İbrahim Göksungur’un fotoğraf, İlknur Şanal’ın resim ve galericilik, Kamer Batıoğlu’nun resim, Musa Çözen’in televizyon yönetmenlik ve yapım, Esra Alkan’ın televizyon, Sevgi Erdaha’nın heykel, Nilüfer Açıkalın’ın oyunculuk ve yazarlık, Mehmet Taşdiken’in sanat ve yaratıcı fikirler, Işıl Karaçor’un resim müzik, Fatoş Yalçınkaya’nın ahşap/Dekupaj, Nilgün Arıburnu’nun bebek ve takı, Dilşat Özdemir’in drama, Ekrem Kadak’ın arazi sanatı (landart), Burcu Coşkun’un fotoğraf, Çiğdem Akkaya’nın halkla ilişkiler, Serap Gümüşoğlu’nun heykel atölyesi çeşme yapımı, Fügen Akkemik’in sanat ve iletişim atölyeleri açılacak. Etkinlikler Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onayı ve bilgisi dahilinde Sonsuz Şükran Köyü Derneğimizin destekleriyle, Konya yöresindeki 10-13 yaş grubundaki üstün zeka ve yetenekli 30 öğrenciyi kapsıyor. Eğitim çalışmalarına katılacak çocuklar 10’ar kişilik gruplar halinde, dönüşümlü olarak, her grupta 3’er öğretmen nezaretinde ve kerpiç evlerde yatılı kalınarak, sanatın farklı alanlarındaki arkadaşlarımız tarafından atölye çalışmalarına alınacaklardır.

Açılacak atölyelerde katılımcı öğrencilere objeye, eşyaya, doğaya bakma konusunda farklılıkların öğretileceğini de kaydeden Taşdiken, “Yani hayata farklı bakmayı öğreteceğiz çocuklarımıza. Aynı zamanda her şeyin para demek olmadığını, idealizmin ve inandığın değerler uğruna ısrarlı çalışmaların ne demek olduğunu dünyadan örneklerle anlatacağız. İsmi geçen sanatçı arkadaşlarımızın açacağı atölyelerde, seramik temel bilgileri, fotoğraf, sinema, doğa ve insan vücuduyla ilgili temel bilgiler de verilecek. Katılımcılara programların sonunda belgesi verilecek, ayrıca her yıl farklı bir öğrenci grubuyla bu çalışmalar devam edecek. Eğitimler doğal hayatın içerisinde, kerpiç evlerde olacak, öğrenci grupları yine bu evlerde misafir edilecekler” dedi.

Atölye çalışmalarına 1. grubun 19-21, 2. grubun 22-24, 3. grubun ise 25-27 Haziran tarihleri arasında katılacağı belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler