YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya'da "Asur Ticaret Kolonileri Çağında, AnadoluMühürlerinden Örnekler" Konulu Konferans

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, "Asur Ticaret Kolonileri Çağında, Anadolu Mühürlerinden Örnekler" konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, "Asur Ticaret Kolonileri Çağında, Anadolu Mühürlerinden Örnekler" konulu konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Öztan tarafından verilen konferansta, mühür örnekleri, özellikleri ve işlevleri hakkında bilgi verildi.

Mühürlerin, kişilerin mülkiyeti altında olan eşya veya mekanların korunması amacıyla kullanıldığını ve sahibinin bir anlamda imzası gibi görüldüğünü belirten Prof. Dr. Öztan, şöyle devam etti:

"Bu arkeolojik belgelerle, kişilerin kendilerine ait olan mekanları, yapıları korumasında veya malzemelerin muhafazasında bu mühürleri kullandıkları görülmektedir. Bu belgeler, milattan önceki yıllara ait mühür örnekleridir. Mühürlerin üstündeki tasvirler aynı zamanda o dönemin inanç sistemini bize gösteren, günümüzdeki muskalar gibi kullanılmış olan malzemelerdir."

Prof. Dr. Öztan, o dönemlere ait mühür örneklerini gösterdiği konferans sonunda, DPÜ Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Hadi Şengül

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler