YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 İl’de Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu tarafından Malatya dahil 5 il’de girişimcilik eğitiminin verileceği bildirildi.“Genç İstihdamının Desteklenmesi...

Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu tarafından Malatya dahil 5 il’de girişimcilik eğitiminin verileceği bildirildi.

“Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve İŞKUR koordinasyonu ile uygulanan “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” projesi kapsamında ücretsiz olarak girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Toplam beş ilde verilecek olan bu eğitimler, konusunda uzman, ulusal ve uluslar arası eğitmenler tarafından verilecek olan, bu eğitimlerde, 18-29 yas arası, işsiz, en az lise veya meslek yüksek okulu mezunu veya üniversite öğrencisi olan gençler hedef alınmaktadır" denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Gençler verilen bu girişimcilik eğitimleri sonrasında, kendi işlerinin patronu nasıl olacaklarını, ne gibi riskler ve fırsatlarla karşılaşacaklarını, değişen pazarla nasıl başa çıkacaklarını, finansman sağlamanın yollarını ve hangi pazarlama stratejileriyle, kendi işlerini tanıtacakları konusunda bilgilenmiş olacaklar. Ayrıca eğitimler sonrası KOSGEB veya Avrupa Birliğinden katılım sertifikası edinerek, iş planlarının ilk taslağını hazırlamış olacaklar. Rize, Sivas, Mardin, Malatya, Kahramanmaraş illerinde yapılacak bu eğitimlere katılabilmek için her bir ilden, 100 genç seçilerek eğitime katılmaya hak kazanacaklar. Profesyonel eğitmenler tarafından verilecek girişimcilik seminerlerine bu illerdeki gençlerin başvurabilmeleri için ; www.gencistihdami.net sitesini ziyaret ederek, buradaki başvuru formunu doldurmaları ardından illerindeki İŞKUR’a formu teslim etmeleri gerekiyor.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler