YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Salihli Belediyesi'nden Engelli Vatandaşlara Özel Araç

Salihli Belediyesi'nin tarafından çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere alınan araçlar, Belediye binası önünde tanıtıldı. Yeni alınan...

Salihli Belediyesi'nden Engelli Vatandaşlara Özel Araç

Salihli Belediyesi'nin tarafından çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere alınan araçlar, Belediye binası önünde tanıtıldı. Yeni alınan araçlar içerisinde yer alan "Engelleri Aşalım" aracı sayesinde engelli vatandaşların gündelik yaşamları daha da kolaylaşmış olacak.

Araç tanıtım töreninde konuşan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay "Salihli Belediyesi olarak ilçemizdeki engelli vatandaşların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Özellikle sokaklarımızı, yollarımızı veya kaldırımlarımızı yenilerken yada yeni bir projeyi hayata geçirirken kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyuyoruz. Yeni yapılan ve ana caddelerde veya ara sokaklarda çalışmaları sürdürülen tüm kaldırımlar engelli vatandaşlarımızın kolayla kullanabileceği şekilde dizayn edildi. Ancak halkımızın de özellikle engelli rampalarının önüne araçlarını koymamalarını istiyoruz. Bilindiği üzere bir süre öncede "Engelleri Aşalım Parkı"nı hizmete soktuk. İçerisinde engellilerimize özel oyu parkları ve oturma gruplarının da yer aldığı parkımızı Engelliler Derneği'ne devrettik" dedi.

-GEZMEK DOLAŞMAK ONLARINDA HAKKI-

Okay "Salihli'de genç yaşta çok sayıda engelli gencimiz var. Bir ara yanıma gelip gezmek dolaşmak İzmir'i görmek istediklerini ancak araç konusunda sıkıntı çektiklerini söylemişlerdi. Bizde bu istek üzerine ne yapabileceğimizi araştırdık ve bedensel engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği özellikte bir araç almaya karar verdik. Bugün bu aracımızla birlikte aldığımız diğer araçları da tanıtıyoruz" dedi.

-ARAÇ SAYISI 174'E ULAŞTI-

Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için araç filosunu güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Okay "Engelli taşıma aracımızın yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü'ne iki adet damperli kamyon aldık. Almış olduğumuz bu araçlar Belediyemize ve Salihli halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Alınan bu araçlarla biraz daha hızlı iş yapabilme imkanına kavuştular. Belediyemize 1 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar çeşitli birimlerde kullanmak üzere 11 araç alımı yaptık. 594 bin TL'ye mal olan bu araçlarla belediyemizde toplam araç sayısı 174'e ulaştı. "

Araç tanıtımına, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, Makine İkmal Müdürü Mustafa Doğan, İmar ve Şehircilik İşleri Müdürü Halil Akçar katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler