YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkeologlar Gırnavaz Höyük'te incelemelerde bulundu

Prof. Dr. Hayat Erkanal ile Mardin Artuklu Üniversitesi arkeologları Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Gırnavaz Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Hayat Erkanal ile Mardin Artuklu Üniversitesi arkeologları Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Gırnavaz Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Artuklu Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Fahrettin Çiçek, Prof. Dr. Hayat Erkanal, Yrd. Doç. Dr. Güner Çoskunsu, Yrd. Doç. Dr. Eric Jean ve Yazar Şerefxan Ciziri, Gırnavaz Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Mardin Artuklu Üniversitesi arkeologlarına höyük hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erkanal, 1982 ile 1991 yılları arasında höyükte yapılan kazılara başkanlık ettiğini söyledi.

Höyüğün etnografik açıdan çok önemli bir yerde olduğunu kaydeden Erkanal, "Halk arasında cinlerin miri Mir Osman'ın burada yattığına inanılır. Yaptığımız kazılarda Mitanni, yeni ve eski Asur kalıntılarına rastladık. Geç Uruk çağına ait malzemeler çıktı. Höyükten çıkan bir çok tarihi kalıntı Mardin Müzesi'nde sergileniyor" dedi.

Çiçek de kazıların tekrar başlaması istediklerini anlatarak, höyükten çıkan kalıntıların, bölgenin tarihi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler