YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözünden solucan çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde Ali Yıldırım'ın gözündeki yaklaşık 10 santimlik göz solucanı (parazit) başarılı bir ameliyat ile çıkarıldı.

Gözünden solucan çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kişinin gözündeki yaklaşık 10 santimlik göz solucanı (parazit) başarılı bir ameliyat ile çıkarıldı.

Sol gözünde sulanma, acı hissetmeye başlayan 52 yaşındaki Ali Yıldırım isimli vatandaş gözündeki acıya dayanamayınca göz merkezine muayene olmak için gitti.

İşçi emeklisi olan Ali Yıldırım'ı muayene eden Opr. Dr. Harun Yılmaz, muayene sırasında hastanın sol gözünde beyaz renkli ipliğimsi bir şeride rastladı.

13 yıllık meslek hayatında her gün onlarca hastayı muayene eden Dr. Harun Yılmaz muayene sonucu bundan yaklaşık 3 ay önce ilk kez karşılaştığı vakaya ikinci kez rastladı.

Daha önce gerçekleştirdiği muayenede olduğu gibi hastanın sol gözünde hareket halinde canlı bir solucan (parazit) keşfeden Dr. Harun Yılmaz bu hastalığın Türkiye'deki sayısının Tarsus'ta iki kez görülmesi ile birlikte toplamda 3 kez rastlandığına dikkat çekti.

Yılmaz vakayı anlatırken, "Bundan yaklaşık 3 ay önce '60 yaşındaki bayan hasta göz ağrısı şikayeti ile bize başvurdu. Hastayı muayene ettiğimde sol gözünün beyaz olan bölümünde bir kızarıklık gördüm. Konjöktör altında hareket eden bir canlının olduğunu fark ettim. Acaba ben yanılıyor muyum diye düşündüm,çok şaşırdım.Diğer doktor arkadaşlarda yaptıkları muayenede benim tespitimi doğruladı.Bu parazit yaklaşık 10 santim uzunluğunda bir canlıydı ve biz bu paraziti yaptığımız cerrahi girişim ile çıkarmıştık" dedi.

Dr. Harun Yılmaz, son alarak Ali Yıldırım isimli 52 yaşındaki vatandaşın aynı şikayetler ile göz merkezine geldiğini belirterek, "Biyomikroskopi ile yaptığım muayenede sol gözündeki Literatür'e Dirofilaria Repens hastalığı ismiyle geçen göz paraziti vakasına ikinci kez rastladım. Ali Yıldırım isimli hastamıza Subkonjonktival Nematod'ın çıkarılması için cerrahi müdahalede bulunarak sol gözündeki paraziti (solucan) çıkardık" diye konuştu.

Dr. Harun Yılmaz, "Türkiye'de bu konuda bildirilmiş 1 adet vaka var bunun dışında Tarsus'ta rastladığımız bir vakamız. Bu rahatsızlığın sivri sineğin bir köpeği ısırdıktan sonra, insanı ısırmasıyla bu parazitin insan vücuduna geçtiğini düşünüyoruz. Bu vaka sıtmaya da yola açabilir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler