YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahalle kavgası: 1 ölü, 41 yaralı

Mersin'de bir mahallede Cono aşireti üyeleriyle Doğulu vatandaşlar arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Mahalle kavgası: 1 ölü, 41 yaralı

Çilek Mahallesi'nde ''Cono'' aşiretine mensup kişilerle Doğulu vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen ve pompalı av tüfeğinin kullanıldığı tartışma sırasında gruptakiler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.

DEHŞETE DÜŞÜREN KARELER-FOTO GALERİ- Kavga sırasında aralarında polislerin, vatandaşların ve bir gazetecinin bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil servis ekipleri ve özel araçlarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Zulfi Tuncel, kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi’ndeki tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Mersinde mahalle kavgası; 10 yaralı | www.mynet.com/video

EVLER VE ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİ
Olaylar sırasında park halindeki 2 otomobil ateşe verildi, aşiret mensuplarına ait olduğu iddia edilen yaklaşık 10 evdeki eşyalar, kavgaya karışan bir grup tarafından sokak ortasına çıkartılıp kırıldı. Ardından da bu evler yakıldı.

Araçlardaki yangın, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) sıkılan suyla kontrol altına alındı. İki otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Ateşe verilen ev ve araçlar, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ve itfaiye ekiplerinin çabası sonucu söndürüldü. Ev ve araçlarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Yangını çıkaran grup, söndürmeye çalışan ekiplere tepki gösterdi.

Bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekiplerinin de yardımıyla olaylar kontrol altına alındı. Olayların daha fazla büyümemesi için güvenlik güçleri, mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan, vatandaşlar, aşiret mensubu kişilerin uyuşturucu ticareti ve fuhuş gibi yasadışı olaylar nedeniyle mahallenin huzurunu kaçırdıklarını, kavganın da bu yüzden çıktığını iddia etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler