YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır altında eroin sevkiyatı

Mersin'in Silifke ilçesinde mısır yüklü TIR'da gizlenmiş, 171 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Mısır altında eroin sevkiyatı

Mardin Polisi, Mersin'in Silifke ilçesine kadar peşini bırakmadığı mısır yüklü TIR'da gizlenmiş, 171 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan 4 şüpheliden Ö.İ'nin, biri "küçükleri baştan çıkartıp cebren ırza geçmek" olmak üzere 9 ayrı suç kaydının çıktığı anlaşıldı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Y.Y. A.Y, Ö.İ. ve F.A. adlı şüphelilerin temin ettikleri yüklü miktarda uyuşturucuyu batı illerine götürmek için plan yaptıklarını öğrenince mahkeme kararı ile teknik ve fiziki takip başlattı. Takip kısa sürede sonuç verdi ve şüphelilerin uyuşturucu sevkiyatını TIR'la yapacakları belirlendi. Şüphelilerin attığı her adımı izleyen eden polis, uyuşturucu sevkiyatı yapılan TIR'ın Mardin'den yola çıkarak Şanlıurfa ve Adana üzerinden Mersin'in Silifke ilçesine gittiğinide tespit etti. Siyifke'ye giden Mardin Polisi operasyon yaparak Y.Y. A.Y, Ö.İ. ve F.A. adlı şüphelileri gözaltına aldı. Sıra uyuşturucuy bulmaya geldiğindeyse ekipler yasal yükü mısırla dolu olan TIR'ın her yerini aradılar ancak uyuşturucuya ulaşamadılar. Arama yaptıkları araçta uyuşturucu olduğundan emin olan narkotik dedektifleri peşinde oldukları uyuşturucuya TIR'ın kasasındaki yükü boşalttıklarında ulaştılar. Damperin kaldırılmasıyla yere boşaltılan tonlarca ağırlığındaki mısırın altına 25 çuval içerisinde saklanmış 171 kilo 800 gram esrara ele geçirildi.

TIR ŞOFÖRÜ UYUŞTURUCUDAN SABIKALI

Gözaltına alınan şüphelilerden TIR şoförünun daha önce İngiltere'ye 300 kilo eroin sokmaya çalışırken Dover limanında yakalandığı ortaya çıktı. M.T.İ. adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi taşıyan Ö.İ. iddiaya göre küçükleri baştan çıkartarak cebren ırza geçmek gibi suç kaydı ile birlikte 9 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirtildi.

Mardin polisi Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde yaptığı 4 ayrı operasyonda ise 2 bin adet kaçak cep telefonu ile 15 bine yakın gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.(Habertürk)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler