YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basra Böceği, Yasaklı Böcekler Kapsamından Çıkarılacak

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, çam balı üretimini sağlayan basra böceğinin, ormanlık...

Basra Böceği, Yasaklı Böcekler Kapsamından Çıkarılacak

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, çam balı üretimini sağlayan basra böceğinin, ormanlık alandaki yasaklı böcekler kapsamından çıkarılacağını söyledi. Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca bal üreticilerinin sosyal ihtiyaçları için ormanlarda özel alanlar yapılacağını da kaydetti.

MAYBİR Başkanı Şahin, 1-4 Kasım 2012 arasında Marmaris ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ni değerlendirdi. 18 ülkeden 114 yabancı misafirin de kongreye katıldığını belirten Şahin, 782 kişinin otelde konakladığını, günlük bin 50 kişinin üç gün boyunca çalışmaları takip ettiğini söyledi. Kongrede sadece bilimadamlarının çalışmalarının sahaya yansıtılmadığını, ayrıca grup çalışmaları yapılarak arıcıların bilimadamlarıyla birebir fikir alışverişinde bulunduğunu vurguladı. Kongreyle altı yıllık zaman zarfında 48 ülkeyi Muğla’ya taşıdıklarını belirten Ziya Şahin, “48 ülkenin bilimadamları ve arıcılarını, Türk bilimadamları ve arıcılarıyla buluşturduk. Artık kongremiz uluslararası bir nitelik kazandı. Apislavia’dan gelen yabancı konuklarımız, 2014 yılındaki arıcılık kongrelerini bizimle birlikte yapma teklifinde bulundu, kabul ettik. 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile Apislavia Arıcılık Kongresini birlikte yapacağız.” dedi.

Muğla’yı Türkiye’nin arıcılık merkezi haline getirdiklerini ifade eden MAYBİR Başkanı, şimdi de dünyanın arıcılık merkezi haline getirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kongreye katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Şahin, “Bakanımızdan yüzyıllardır dedelerimizin uğraştığı fakat bugüne kadar çözüm bulmadığı, basra böceğinin yasaklı böcekler kapsamından çıkarılması ve ormanlık alanlarda münhal görülmeyen yerlerde arıcıların sosyal ihtiyaçlarını gidermeleri için arılık alanlar yapılmasını talep ettik. Bakanımız da taleplerimize sıcak bakarak, bunlarla ilgili çalışmaların yapılacağını deklare etti. Kendilerine, arı üreticilerine destek olmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Her yönüyle güzel bir kongre yaptık, adeta bizim düğün günümüz gibi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler