YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kulak çekti, görevden alındı

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda derse giren imam, öğrencinin kulağını çekip yaraladığı için görevden alındı.

Kulak çekti, görevden alındı

Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi, 12 yaşındaki D.Ö., geçen pazartesi günü, arkadaşlarıyla bahçede oynarken, çarptığı çöp kovasını devirdi. Bu sırada yanına gelen okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenliği yapan Akyarlar Camisi’nin 25 yıllık imam M.E., D.Ö.’den dökülen çöpleri toplaması istedi. D.Ö.’nün çöpleri toplamak istememesi üzerine sinirlenen M.E., iddiaya göre, arkadaşlarının önünde D.Ö.’nün sol kulağını çekip, cezalandırdı.

Kulağından bir süre sonra kan gelen D.Ö., imam-öğretmen M.E. ve Okul Müdürü Nurcan Saygın tarafından Akyarlar Aile Sağlığı Merkezi’ne götürülüp, tedavisi yaptırıldı. M.E.’nin aynı gün T.Ö. adlı öğrenciyi de dövdüğü iddia edildi.

Kulağından yaralanan D.Ö.’nün annesi 39 yaşındaki Hanım Ö., kızının aynı öğretmen tarafından daha önce de birkaç kez tartaklandığını ileri sürüp, "D.Ö., altı çocuğumdan biri. Onu şiddet görsün diye değil, eğitim alması için okula gönderiyoruz. Kızımın kulağındaki rahatsızlık kalıcı değil. Keşke bu olay hiç yaşanmamış olsaydı. Durumu okul müdürü ile konuşup, bir daha yaşanmamasını istedik. Öğretmenden de şikayetçi olmadık" dedi.

D.Ö. ise çöpleri, öğretmenin kendisine sert bir şekilde bağırması nedeniyle toplamadığını belirtip, "Öğretmeniz kulağımı çekince çok acıdı. Kan geldi. Şimdi iyiyim" diye konuştu.

ABARTILACAK BİR ŞEY YOK Öğrencisinin kulağını çektiğini kabul eden M.E., "Bu çocuklar ailevi nedenlerle zaten sorunlu. Psikolojik bozukluk yaşıyorlar. Bu çocuklar daha önce de zaten okulun yakınındaki bir siteden çiçek çalmıştı. Kendilerini o zaman uyarmıştım. Bu son olayda çöpü devirince toplamasını söyledim. Karşı gelince, kulağını çektim. Ancak abartılacak bir şey yok. Belki de kulağındaki çiziği de kendisi yapmıştır. Aynı sınıfta kızım var, o da yapsa aynı cezayı verirdim" dedi.

İMAM- ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, olaydan yeni haberdar olduğunu belirtip, imam- öğretmen M.E.’yi görevden aldığını söyledi. Adli işlemin ise savcılık tarafından yapılacağı belirten Özcan, "Derslere dışardan ücretli giren bu tür öğretmenler ne yazık ki eğitimin kanayan yarası haline geldi. Geçen pazartesi yaşanan bu olay bana hemen bildirilmeliydi. Buna benzer bir olay daha önce ilçe merkezinde yaşandı ve o öğretmeni de anında görevden aldım. Çocuklar, göz bebeğimiz. Onlara bir fiske vurup, hakaret edenler eğitimci olamaz, bu camianın içinde yer alamaz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yıldırım soruşturma kapsamında okul müdürü Nurcan Saygın ile üç öğretmenin de ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler