YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Alandaki Kazıda Çocuk Iskeleti Bulundu

Milas'ta daha önce bulunan ve Geç Roma dönemine ait olduğu sanılan mozaiklerin bulunduğu alanda çocuk iskeleti bulundu.

Milas'ta daha önce bulunan ve Geç Roma dönemine ait olduğu sanılan mozaiklerin bulunduğu alanda çocuk iskeleti bulundu.

Hocabedrettin Mahallesi Çiçek Sokak'taki bir iş merkezinin inşaatı için başlatılan sondaj çalışması sırasında tarihi kalıntılara rastlanmış, bunun üzerine Milas Arkeoloji Müzesi yetkililerince inşaat alanında kurtarma kazısı başlatılmıştı.

Mozaik olduğu ve Geç Roma dönemine ait olabileceği belirtilen tarihi kalıntılar arasında 6-7 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuk iskeleti bulundu.

Milas Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, taban mozaiği olarak belirlenen alanda çocuk iskeleti bulduklarını söyledi.

Alanın daha sonraki dönemlerde nekropol (mezarlık) olarak kullanılmış olabileceğini dile getiren Özbey, "Yaklaşık 10 gün önce alanın sahibinin talebi üzerine 3. derece arkeolojik sit alanı olan yerde sondaj kazısı başlatıldı. Sondaj kazısının ardından mozaikli alan ortaya çıktı. Ardından çocuk iskeleti bulduk. Alanın yüzeye çok yakın bir yerde olması bizi şaşırttı" dedi.

Alanın Geç Roma döneminde tahribata uğradığının belirlendiğini anlatan Özbey, şunları söyledi:

"Alan İslami dönemde çok tahrip olmamış, ancak kendi döneminde tahribatın izleri ortaya çıktı. Başlattığımız sondaj kazılarını, genel müdürlüğümüzden izin alarak kurtarma kazısına dönüştürdük. Alanın anlaşılmasına dönük çalışmalar devam ediyor. Kazıların sonlanmasından sonra bu yapıyı anlamaya çalışacağız. Kendi döneminden sonra bu yerin nekropol olarak kullanılmış olabileceğini düşünüyoruz. Arkeolog arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor."

Muhabir: Mutlu Hazer

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler