YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

13 yaşındaki Şuheda'nın evlilik isyanı!

YİBO 7'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Şüheda Mert, başlık parası yüzünden çocuk yaştaki kızların zorla evlendirildiğini belirtti.

13 yaşındaki Şuheda'nın evlilik isyanı!

Muş'ta yerel bir televizyonda yayınlanan programa arkadaşları ile birlikte katılan YİBO 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Şüheda Mert, başlık parası yüzünden çocuk yaştaki kızların zorla evlendirildiğini belirtti.Çocuk yaşta, çocuklarına bakan arkadaşlarının olduğunu söyleyen Şüheda Mert, "Ne acıdır ki 14 yaşına gelen kız çocukları başlık parası ile kocaya veriliyor. Bizler koca değil, okumak istiyoruz" dedi.

Muş TV'de Cevat Daniş'in sunduğu 'Gündem' programına sınıf arkadaşları, öğretmeni Aslı Alay ve 75'inci Yıl Tekel Taşoluk YİBO Müdürü Mehmet Güneş'le birlikte katılan 7'nci sınıf öğrencisi Şüheda Mert, eğitimde yaşadıkları sorunları anlattı. En büyük sorunlarının kızların küçük yaşta evlendirilmesi olduğuna dikkati çeken Şüheda Mert, bu çemberi kıranlar olarak hedeflerinin okumak ve çok iyi bir meslek sahibi olmak olduğunu bildirdi.

Bir inşaat işçisinin biri erkek 6 çocuğundan ortancası olan Şüheda Mert, çocuk yaşta, çocuklarına bakan arkadaşları olduğunu bundan üzüntü duyduğunu belirtti.

13 yaşındaki Şuheda'nın evlilik isyanı! | www.mynet.com/video

Okuyamayan kız çocuklarının sesi olan Şüheda Mert, "Ne acıdır ki 14 yaşına gelen kız çocukları başlık parası alınarak evlendiriliyor. Bizler koca değil, okumak istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Okuyanlar olarak şanslı sayıyoruz kendimizi. Okula gidip- gelirken bize imrenerek bakan arkadaşlarımız var. Muş'ta 'Kız çocuğu okumaz' tabusunu yıkacağız" diye konuştu.

Öğrencileri ile birlikte programa katılan öğretmen Aslı Alay ise "Çocuklarını okula göndermeleri için ziyaret ettiğimiz veliler maddi sorunu bahane ediyor. Her nedense veliler çocuklarını okula göndermemekte ısrarlı. Buna karşılık kadınlar doktora gittiklerinde kadın doktor olsun istiyor ama kendi kızlarını okutmuyorlar" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler