YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sumbas'ta Arkeolojik Yüzey Araştırması Çalışmaları

Sumbas'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Projesi kapsamında "Arkeolojik Yüzey Araştırması" çalışması

Sumbas'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Projesi kapsamında "Arkeolojik Yüzey Araştırması" çalışması sürdürüldüğü bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Füsun Tülek ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Binnur Karadağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık'ı ziyaret ettiler.

Tülek, ziyarette yaptığı konuşmada, çalışmadaki amaçlarının 2005 yılından bu yana Osmaniye ve ilçelerinde tespit edilebilen arkeolojik varlıkların belgelemesini, tescilli varlıkların ise bilgi ve belge güncellemesini sağladıklarını söyledi.

Tülek, bu kapsamda ilçede 4 Ağustos'a kadar çalışmaların süreceğini ve bu tarihten sonra diğer ilçelerde devam edileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izni ile yürütülen çalışmaya Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Osmaniye Valiliği'nin destek verdiğini anımsatan Tülek, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz her yerde başta halkımız olmak üzere, yerel yöneticilerimizden her türlü ilgi ve desteği görmemiz bize şevk veriyor. Arkeolojiye sahip çıkmalıyız. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi bakımından arkeolojinin milli eğitim müfredatına girmesi gerektiğine inanıyorum. Arkeolojik varlığa sahip çıkmamak, o toprağa saygı göstermemek demektir. Kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere doğru ve sağlıklı bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Bunun için de arkeolojiye ve tarihe sahip çıkmak gerekiyor. Tarihine sahip çıkmayan toprağına sahip çıkmamış olur. Biz toprağımıza sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkar. Destek verenlere teşekkür ediyoruz."

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık ise çalışmaya gerekli desteğin verileceğini belirterek, ekibe çalışmalarında başarılar diledi.

Muhabir: Mustafa Yorulmaz / Menderes Özat / Mutlu Bozdağ

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler