YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele, Sofrada Sıfır Artık" Konulu Konferans

Rize'de, "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele, Sofrada Sıfır Artık" konulu konferans düzenledi.

Rize'de, "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele, Sofrada Sıfır Artık" konulu konferans düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda düzenlenen konferansa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kerim İslam, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İslam, burada yaptığı konuşmada, günümüzde insanları aşırı tüketime yönlendiren gruplar olduğunu belirterek, "Çevre ve insanlar arasındaki denge de bu gruplar sayesinde bozulmaktadır" dedi.

Yaşanan tüm çevre sorunlarının temel nedenini aşırı tüketim hırsı olarak gösterdiğini ifade eden İslam, "ÇEKÜD olarak tekrar dengelerin yerine oturtulması için kampanyalar, yarışmalar, basın toplantıları, paneller, sempozyumlar, seminerler ve fidan dikim, fidan yetiştirme çalışmaları yaparak bir farkındalık bilinci ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kural ise dünyada binlerce kişinin açlıktan öldüğünü, milyonlarca kişinin ise açlık sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Dünyada pek çok ülkeyi ziyaret ettiğini ve israfın en çok Türkiye'de olduğunu savunan Kural, "Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor. Türkiye'de ise 6 milyon ekmek çöpe dökülüyor" dedi.

Rektör Yılmaz, Kural ve İslam'a katkılarından dolayı Üniversitenin şiltini ve çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Fikret Delal

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler